• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Hür Aday Yapıcıoğlu Silvan`da halkla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Silvan'da düzenlenen aday tanıtım ve destek programında isim vermeden HDP'yi ve HDP'li Silvan Belediyesini eleştirdi. HDP'nin parti programında Kürtçenin ikinci resmi dil olması gerektiği yönünde ibarelerin olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, Silvan'daki hizmet eksikliğine dikkat çekti.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı  Yapıcıoğlu, Silvan ilçe merkezine gelmeden önce, Susa köyünde 1992 yılında PKK`liler tarafından katledilenlerin defnedildiği Susa Şehitliğini ziyaret etti.

Yapıcıoğlu ile HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz'ın salona girişi sırasında vatandaşlar  tarafından tekbirler  çekildi. “Adaylığınız Ümmete hayırlı olsun, Ümmet sizinle gurur duyuyor ve Silvan sizinle gurur duyuyor” sloganları atıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz'ın yanı sıra  HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından ve Silvan İlçe Başkanlığından isimler katıldı.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı adına programın açılış konuşmasını Ebedin Demir yaptı. Demir Kürtçe yaptığı konuşmad,a HÜDA PAR`ın Kürtlere ve tüm ümmete bir lütuf olarak görülmesi ve HÜDA PAR`a sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

“Bugün siyasetteki birçok parti HÜDA PAR`ı taklit etmeye çalışıyor”

Daha sonra HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, partisi adına bir konuşma yaptı.

Kuruldukları günden bugüne Türkiye`de ilklere imza attıklarını belirten Yılmaz, “Siyaset sahnesinde birçok ilklere sebep olduk. İnanca düşman olan, mukaddesata düşman olan partiler dahi, bugün İslam`a kendilerini bağlama noktasında bir çaba sarf ediyorlar. Nedeni ise, biz siyasete girer girmez referansımızın İslam olduğunu söyleyerek, İslam`ın gerektirdiği ilkelerle siyaset sahnesinde hareket etmemizdi. Bugün siyasetteki birçok parti, bu noktada HÜDA PAR`ı taklit etmeye çalışıyor.”dedi.

“Partimizin programı birçok partinin programından çok ileri düzeydedir”

Gençlerin HÜDA PAR`ın siyaset farkını tüm çevrelere ulaştırması gerektiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın iradesi sakat edilmiş, iradesi noktasında bağlanılmış ve kendi iradeleri ellerinden alınmış durumdadır. Bunun kırılması için kardeşlerimizin çalışması gerekir ve halkımız üzerindeki baskı ve korku zincirini kırmaları gerekir ki, halkımız sandıkta iradelerinde serbest ve hür olabilsinler. Partimizin programı birçok partinin programından çok daha ileri düzeydedir. Bir örnek verecek olursak, hiçbir parti programında halkımızın dilinin resmi dil olmasına yer verilmemiştir. Yıllardır Kürtler üzerinden, Kürtlerin kanını dökerek bundan nemalanan ve siyasette kendilerine bir zemin hazırlayanlar dahi, parti programlarında böyle bir ibareye yer vermemiştir.”

“Muhafazakâr diye tanınanların programında, İslam`ı önceleyen ibareler yok”

Muhafazakâr diye tanınanların kurduğu partilerin programında, İslam`ı önceleyen ibarelerin görülmediğini ifade eden Yılmaz, “HÜDA PAR`ın parti programında İslam öncelenmiş ve sağa sola kıvırmadan, lafı dolandırmadan HÜDA PAR`ın referansının İslam olduğu net bir şekilde belirtilmiştir. Sadece Müslüman kişilerin kurduğu bir parti değiliz. Parti programımız  da İslam`a uygundur ve parti programımızda İslam`a aykırı hiçbir şey bulunmuyor. Çünkü partimiz İslam`ı referans alan bir partidir. İslami görünerek parti programlarında İslam adına bir şey bulundurmayan partilerden değiliz.”şeklinde konuştu.

Hükümete eleştiriler

Siyasette adalet eksikliğine vurgu yapan Yılmaz, “Mevcut hükümet partisinin isminde adalet var fakat pratiğe bakıldığı zaman, adaletsizlik vardır. Hükümet zamanı gelince sırtını paralele dayadı, zamanı gelince Ergenekonla, darbecilerle hareket etti ve cezaevlerindeki darbecileri Ergenekoncuları serbest bıraktığı halde, İslami davadan cezaevlerine giren mütedeyyin insanlara kapıları kapattı. Bununla yetinmeyerek,  Adana`da İslami STK yöneticilerine cezalar yağdırdı, verilen cezalara göz yumdu.” diyerek hükümeti eleştirdi.

“Her yerde adaletin olması gerekir”

Her yerde adaletin olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Hükümet yanlısı kişiler de hükümet muhalifi kişiler de memur olabilmeli, işlere girebilmeli ve İŞKUR`dan yararlanabilmeli. Yerel belediyelerde de belediye yönetiminin fikrinde olanlar da işe girebilmeli, o fikrin karşıtı olanlar da işe girebilmelidir. Ankara`nın bir ilçesinde verilen sağlık hizmeti, bir doktora düşen hasta sayısı, Silvan`da da olmalıdır. Ankara`nın okullarında öğretmen başına kaç öğrenci düşüyorsa, Silvan`da da aynı şey olmalıdır. Aile korunmalıdır. Kadın hakları korunmalıdır ama, kadının haklarını korumaya çalışanlar aileyi çökertmemelidirler. Kadın haklarını korurken, kadını kocasından babasından ağabeyinden ayırmamalıdır. Kadın ve koca bir elmanın iki yarısıdırlar. Onları ayırmamalı, bilakis ayrılmalarına sebebiyet veren unsurları ortadan kaldırılmalıdır.”diye konuştu.

Hür aday Yapıcıoğlu Kürtçe konuştu…

Son olarak HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu salondakilere Kürtçe hitap etti.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Hür Aday Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam`ın tek bir kelimeyle ifade edilmek istenmesi halinde, en uygun kelimelerden birinin adalet olduğunu söyledi.

“Kim halkın malını çarçur edip halka zulmediyorsa işte halkın düşmanı onlardır”

Kimi art niyetli kişilerin partileri ve şahsı hakkında, bütün bölgede iftiralara başvurabileceğine işaret eden Yapıcıoğlu, “Geçmişte de yaptılar, şimdi de yapacaklar. HÜDA PAR`ın halkın düşmanı olduğunu söyleyecekler. Hadi birlikte söyleyelim, kim bu halkın gençlerini birbirine vurdurursa, kim onları birbirlerine karşı kinlendirirse, kim onları birbirine saldırtarak birbirlerinin kanlarını dökmelerine sebep oluyorsa, işte halkın düşmanı onlardır. Biz Allah`tan korkarız, sulh ve muhabbet ehliyiz. Bize kast ederek bizi imha etmek isteyenlere biz hayat vermek istiyoruz. Ak bir yüzle Rabbimizin huzuruna çıkmak istediğimiz gibi, akrabalarımızın ve halkımızın da aynen o şekilde Rabbimizin huzuruna ak bir yüzle çıkmasını istiyoruz. Cennet bize daralmaz, dünya da bize dar değil, yeterince geniştir, hepimizin yaşam sürdürebileceği kadar yeterli genişliktedir. Kendini Allah`tan daha alim sanan insanlar, birbirlerine dünyayı daraltıp hem kendi ahretini heba ediyor, hem de içinde bulundukları yerleri viran ediyorlar” diye konuştu.

“Halkın ıslahı ve memleketlerin imarı için yola çıktık”

Halkın ıslahı ve memleketlerin imarı için yola çıktıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Bu hizmete talip olduğumuzu söyledik. Bizim talep etmemiz yetmiyor. Bununla birlikte destek de lazımdır. Yıllardır diyorlar ki oyunuzu kendinize verin. Peki biz kimiz? Siz kiminiz? 30 yıldır bu halkın mağduriyetlerinin giderilmesini ve bu halkın dilini istediklerini söyleyenlerden hangisinin parti programında Kürtçe`nin ikinci resmi dil olması gerektiğine dair bir ibare geçiyor? Sen memleketleri imar etmezsen, ahlakı tahrip edersen, kadın ve gençleri yoldan çıkarırsan, bu halka ne gibi hizmetin olabilir? diye sordu.

“Belediyeler ellerindedir ama su akmıyor, Silvan`da günde iki saat halka su veriliyor”

“Belediyeler ellerindedir ama su akmıyor.” diyerek mevcut belediyeyi eleştiren Yapıcıoğlu, “Silvan`da günde iki saat halka su veriliyor. Diyarbakır`da kaç tane baraj var. Batman`da var, Silvan`da var, diğer tarafta Kral Kızı Dicle Barajı, dört tarafımızda su var ama, bize su verilmiyor. Bu mudur hizmet, halkı sevmek bu mudur? Biz eğer meclise gidersek, kendimiz için çalışmayacağız. İnşallah hiçbir zaman kendi menfaatlerimizi halkımızın menfaatleri üstünde tutmayacağız. Bizim adımıza bu sözü tüm Silvan halkına da verebilirsiniz” ifadelerini kullandı. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir