• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Ermeni meselesinde ne düşünüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

S.A: Türkiye, başta “Papa” olmak üzere, “Batı” dünyasının önde gelen temsilcileri, parlamentoları tarafından “soykırımcılıkla suçlanıyor” Buna, geçtiğimiz günlerde Ankara`da “eşcinsellerle” birlikte yaptığı eylemle HDP de destek verdi. Ne diyeceksiniz Sayın Genel Başkan?

Z.Y: Bu soykırım meselesine bakalım: Evet, tehcir kanunu sonrası yer değiştirirken, olumsuz koşullardan dolayı çok sayıda Ermeni hayatını kaybetmiştir. Lakin ölen Ermenilerin binlerce katı insan, 1914`de başlayan, 4 yıl süren ve 1939`da başlayıp altı yıl süren iki dünya savaşında hayatını kaybetmiştir. Yüz milyonun üzerinde insan. Gözden kaçan hususlardan biri de şudur: Ermeniler, Avrupa`nın vaatlerine kanarak, bağımsız bir Ermenistan kurma düşüncesi içine girdiler. Anadolu topraklarında ve özellikle de Kürdistan`da büyük katliamlar yaptılar. Ermenistan`ı kurmak için Batı`yla iş birliği yapan Ermeniler de, çok sayıda Kürt`ü katletmişlerdir. Hatta şu anda Kürtlerin binlerce yıldır yaşadığı topraklarda bazı yerleşim yerlerinin adının Ermenice olması da Ermenilerin işgal sonrası buraların isimlerini değiştirmeleri sebebiyledir.

Ermenilerin soykırım iddialarına ve bunlar karşısında “özür dileme” işlerine gelince. Birileri Kürtler adına Ermenilerden ‘özür` diliyor, biz bunu anlayamıyoruz. Kürdün köylüsünü, kadınını, çocuğunu katletmiş, yerini genişletmek isteyen Ermeniler Kürtleri, çoluk, çocuk, kadın demeden katletmiş. Kürtler, Ermenilerden ‘özür` beklerken, birileri “Kürtler” adına Ermenilerden özür diliyor. Biz bunu anlamıyoruz. Katledilen Kürtler, adına özür dilenen Kürtler. Bunu anlamıyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir