• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Tepkiler Ses Getirdi, Tesettürlü Görüşçüler İçeri Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Osmaniye Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevinde yatmakta olan hükümlü yakınlarının çarşaflı oldukları gerekçesiyle Bayram görüşüne alınmadığı yönündeki haberlerin basına yansıması ve gelen tepkiler üzerine cezaevi idaresi yasakçı tavrından vazgeçmek zorunda kaldı. Tesettürü sebebiyle Kurban Bayramı açık görüşüne alınmayan görüşçülerin, dün yapılan aylık açık görüşe alındığı öğrenildi.

Cezaevinde hükümlü bulunan ağabeyi Zülküf Yüce`nin ziyaretine gittiğinde tesettürünün bahane edilerek Kurban Bayramı açık görüşüne alınmadığını belirten yasak mağdurlarından olan Zeynep Ertaş, "Daha önceleri de ağabeyimi ziyaret ederken çarşafım bahane edilerek zorluklar çıkartılıyordu. Son olarak da Kurban Bayramı açık görüşü için gittiğim de beni içeri almadılar. Buna gerekçe olarak da çarşaflı olmamın güvenlik açısından sakıncalı olduğunu söylediler. Hâlbuki ben kimliğimde de çarşaflıyım. Çarşafım, görüşe girmeme mani değil, güvenlik açısından da bir sakıncasının olduğuna inanmıyorum çünkü bayan gardiyanlar tarafından kapalı odada üst aramam yapılıyor, içeri girerken de bir sürü cihazla kontrolümüz yapılıyor. Zaten bu yasakçı uygulamadan dönülmüş olması bu gerekçelerinin asılsız olduğunu ve yaptıklarının keyfi olduğunu gösterdi" dedi.

Bayram açık görüşüne alınmaması üzerine birçok sivil toplum kuruluşunu arayarak destek istediklerini ve bu derneklerin desteği ile konuyu yetkili mercilere taşıdıklarını belirten Ertaş, sorunun bu şekilde çözüme kavuştuğunu söyledi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir