• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Nizip'in Boyluca (Bınam) köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nizip ilçesine bağlı Boyluca (Bınam) köyünde ''Eşsiz Önder Hz Muhammed'' temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen Etkinlik, köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğe günler öncesinden hazırlanan Peygamber Sevdalıları, çevre köylere davetiyeler göndererek halkı etkinliğe davet etti. Etkinliğe katılan kadın ve erkekler misafirler için ayrı yerler hazırlandı.

Mustafa Subaşı’nın sunuculuğunu yaptığı program, Ekrem Kaplan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Mevlithan Muhammed Yıldız tarafından okunan Kürtçe ve Türkçe mevlitle devam etti. Mevlide salâvatlarla eşlik eden katılımcıların, kimi yerlerde duygulandığı görüldü.

Mevlidin okunmasından sonra Nizip Tekbir İlahi Grubu sanatçıları sahneye çıkarak, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Köy Komitesi Başkanı Abdulbaki Kanık’ın selamlama konuşmasının ardından, Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan, Hz Muhammed (sav)'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek bir konuşma yaptı.

“Bu asrın Peygamber sevdalıları olarak seni görmeden sevdik”

Allah (cc) Hz Muhammed (sav)'i âlemlere rahmet olarak gönderdiğini ifade eden Aydoğan, “Bizler bu gün buraya O’na olan sevgimizi ispat etmek için toplandık. Hani O yıllar önce sahabelerine ‘Ben kardeşlerimi özledim’ diyerek bizleri özlediğini dile getirince sahabeler kardeşlerin kimdir diye sorunca, kardeşlerim ‘Beni görmedikleri halde beni sevenlerdir’ cevap vermişti. İşte bizlerde bu gün bu meydandan haykırıyoruz ve şu dağlar taşlar şahit olsun ki Ya Resulullah bizler de bu asrın Peygamber sevdalıları olarak seni görmeden sevdik. Bundan dolayı köy köy dolaşıp senin sevdanı anlatıyoruz. Senin bizim tek önder olduğumuzu haykırıyoruz.” dedi.

Cahiliye döneminde kız çocuğunu utanç vesilesi gördüğünden dolayı kızını diri diri toprağa gömen sahabeleri aktaran Aydoğan’ın, sahabelerin iman ettikten bu durumu Peygamberle paylaşma anını anlattığı esnada kimi katılımcıların duygulanarak gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Program, Nizip Tekbir İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları kız çocuklarından oluşan İlahi Grubu’nun Peygamber Efendimiz üzerine ilahiler seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir