• DOLAR 32.624
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2443.45
  • ...
Nepal'deki felaketin bilançosu ağırlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü dünyanın en yoksul ülkelerinden birisi olan Nepal’de meydana gelen depremin bilançosu gün geçtikçe daha da artıyor. Uzmanlar ise yaşanan depremin bir kâbusu gerçekleştirdiğini belirtiyorlar.

Nepal’de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı saat be saat artarken şuana kadar ölenlerin sayısının 4 bin 300’ü geçtiği bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Nepal’de, ölü sayısının 10 bini geçmesinden korkuluyor.

Nepal’in batısından gelen haberlere göre ise bölgede toprak kaymalarının yaşandığı ve kimi köylerin tamamen toprak altında kaldığı, yaralı sayısının da 8 bin’i geçtiği belirtildi. Ayrıca, yaşamını yitirenlerin içinde Hindistan ve Çin uyruklu insanların da olduğu bildirildi.

Büyük bir yıkımın yaşandığı ülkede, birçok bölgeye hala elektrik verilemiyor. Evleri yıkılanlar ile binalarına giremeyenler kurulan çadır kentlerde kalırken, yurt dışından gelen yardımlar da depremzedelere ulaştırılmaya çalışılıyor.

Depremin en kötü etkilediği şehir ise 5 milyondan fazla kişinin yaşadığı Katmandu. Çarpık kentleşmenin olduğu ve birçok binanın birbirine yapışık olarak yükseldiği kentte adeta bir felaket yaşandı. Şu anda eski binaların birçoğu moloz yığınına dönmüş durumda. BM açıkladığı verilere göre Katmandu’daki hastanelerin cesetlerle dolduğu belirtildi. Katmandu’nun en büyük hastanesi ise yıkıldığı için hastalar dışarıda kurulan çadırlarda tedavi ediliyor.

Uzmanlar, Nepal’deki evlerin birçoğu depreme dayanıklı olmadığından yaşanan depremin bir felakete dönüştüğünü belirttiler. Ülke deprem bölgesi olmasına rağmen gerekli denetimler yapılmamış ve çarpık kentleşme meydana gelmiş. Dolayısıyla depremle beraber korkulanın yaşandığı ifade ediliyor.

28 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşandığı Nepal’de, depremle beraber 8 milyon kişinin açlıkla baş başa kaldığı; ilaç, gıda ve ceset torbası ihtiyacının olduğu bildirildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir