• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Kâhta Akıncılar beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kâhta`ya bağlı Akıncılar (Tokaris) beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Okulun bahçesinde gerçekleşen etkinliğe belde sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Mehmet Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Peygamber Sevdalıları ilahi grubunun okuduğu mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti.

Kürtçe bir konuşma yapan Kâhta Çağrı Der Başkanı Mehmet Aydın, “Toplum olarak, peygamber sevgisini, köy köy, ilçe ilçe, şehir şehir, yaymamız gerekir. Bu muhabbetin, her eve girmesi gerekir. Ebeveynlerin kendi çocuklarına peygamber sevgisini aşılaması gerekir. Toplumun huzuru ancak bu şekilde sağlanır.” dedi.

Peygamber gelmeden önceki toplumun ne derece yozlaştırıldığını aktaran Aydın, konuşmasının devamında, o dönemde kadınların bir meta haline getirildiği ve Peygamber`in (sav) ümmetini ne kadar sevdiği konularında Siyerden kesitler sundu.

Etkinlik, Medine kız ilahi grubunun seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahilerin ardından okunan dua ile son buldu. (Mehmet Eren - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir