• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Mardin Zeytinli Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin İl Koordinatörlüğü, Yeşilli ilçesine bağlı Zeytinli Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Köy Camisi`nde ikindi namazının ardından başlayan programa köy halkı yoğun ilgi gösterdi. Molla Abdulhakim Sunça`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Molla Abdullah Tekdal ile Molla Ramazan Yiğit`in okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Mevlid-i Şerif`in ardında Mardin Dost-Der Genel Molla Fesih Memiş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Hz. İsa ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa arasında 570 yıllık bir fetret döneminin yaşandığını belirten Memiş, fetret döneminde hem Mekke`de hem de çevre ülkelerde insanların cehalet batağına saplandıklarını belirtti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın 571 yılında doğmasıyla birlikte fetret döneminin sona erdiğini dile getiren Memiş,  bu tarihten sonra cehaletin yavaş yavaş azaldığının görüldüğünü söyledi. Peygamberin insanlık tarihi boyunca bütün milletler ve devirleri için bir hidayet kaynağı olduğunu söyleyen Memiş, “Hz. Muhammed`in nuru kâinatın hem özü hem de mayasıdır. İnsanlığın ulaştığı en yüce değerler onun eseridir. Sosyal adaleti özgürlük hoşgörü barış ve kardeşlik gibi olguların mimarı odur. Bugün İslam âleminin ve hatta bütün insanlığın içinde bulunduğu acı durumu gördüğümüz de onun âlemlere rahmet olarak gönderildiğini daha iyi anlıyor ve daha iyi kavrıyoruz. Bizler, Eşsiz Önder Hazreti Muhammed Mustafa`yı okumalı, anlamalı, tanımalı ve tanıtmalıyız. Bize emanet olarak bıraktığı Kur`an-ı Kerim`e ve Sünnet-i Seniyye`sine sımsıkı sarılmalıyız.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardında Molla Abdullah Tekdal ile Molla Ramazan Yiğit, kasideler seslendirdi. Ayrıca etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Mevlit etkinliği yapılan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir