• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Hür Aday Oğuz`dan önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde destekleyeceği Hür Aday Mehdi Oğuz, HÜDA PAR Genel Sekreteri Serkan Ramanlı ve HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın'ın da katıldığı programla tanıtıldı. Oğuz, burada yaptığı konuşmada Türkiye siyaseti ve Van'ın sorunları ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı program İskele Caddesi'nde bulunan bir düğün salonunda düzenlendi.  Veysel Çiftçi'nin sunumunu yaptığı program Davut Arslan'ın Kur'an tilaveti ile başladı.

Adaylığı ve projeleri ile ilgili konuşan Van bağımsız milletvekili adayı  Oğuz, ağır bir yükün altına girdiklerini bu sebeple seçmenlerinin kendisine ortak ve yardımcı olmalarını istedi.  

“Bu dava hepimizin davasıdır”
Bu kutlu yolda herkesin dualarına ve desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Hür Aday Oğuz,  "Bunun için bütün kardeşlerimizin duasına ihtiyacım var. Bununla birlikte şunu da biliyorum ki, bu dava hepimizin davasıdır. Dolayısıyla hep birlikte çalışacağız ve bu kutlu davanın ağır yükünü hep birlikte omuzlayacağız.”dedi.

“Allah ektiğimiz tohumları şehitlerimizin kanları ile suladı”
Oğuz, "Bizler yerel seçim çalışmalarında hayır ve bereket tohumları ektik ve sandıktan netice bekledik. Zira insan acelecidir. Biz bunu istedik fakat Rabbimiz başka bir şey murat etti. Rabbimiz ektiğimiz bu tohumları şehitlerimizin kanlarıyla sulanmasını istedi. Şimdi ekilen bu tohumların yeşerdiğini boy verdiğini ve meyveye durduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“6-7 Ekim olayları ile halkımız gerçeği gördü
Halkın artık  gerçekleri gördüğünü söyleyen Oğuz şunları söyledi:  "Yüce Rabbimiz çok geçmeden 6-8 Ekim saldırılarında yaşanan hadislerle halkımızın anlamasını sağladı. Bu saldırılarla birlikte HÜDA PAR'ın  bu memleketin geleceği için, bu milletin dünya ve ahiret saadeti için ne kadar önemeli olduğunu Rabbimiz halkımıza idrak ettirdi. Artık HÜDA PAR halkın umududur."

“HÜDA PAR programı bir medeniyet projesidir”

HÜDA PAR'ın  siyaset sahnesinde yeni bir parti olmasına rağmen bu güne kadar yapmış olduğu tespitler, uyarılar ve verdiği mesajları ile Türkiye siyasetine ciddi anlamda katkı sağladığını söyleyen Oğuz “HÜDA PAR`ın  yapmış olduğu uyarıların ve ortaya koyduğu tespitlerin ne kadar haklı olduğu bir bir ortaya çıktı ve çıkıyor. HÜDA PAR'ın  Parti Programı Bölgemizin, Türkiye`nin, İslam coğrafyasının ve hatta bütün insanlığın en temel sorunlarının çözümünde bir reçete hükmündedir. Bu parti programı ülkemizin ve tüm insanlığın huzur ve adalet içerisinde yaşayacağı büyük bir medeniyet projesidir.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetten kastımız sisteme muhalif olmaktır

Mecliste bir İslami temsiliyet sorunu, İslami muhalefet boşluğu olduğuna inandıklarını ve Hür adaylar olarak Mecliste yer alıp İslami muhalefet boşluğunu doldurmak istediklerini vurgulayan Oğuz, "Bu gün birçok kesimin üzerinde ittifak ettiği üzere; Türkiye`de farklı inanç kesimlerinin ve farklı kimliklerin özgürce bir arada yaşayabilmesi ancak İslam bayrağı altında mümkündür. Madem en üst bayrak İslam bayrağıdır. Madem ülkenin farklı kesimlerini bir arada tutacak ana maya İslam`dır. O halde İslami değerlerin savunucusu olacak ve bu değerlerin işlerlik kazanması için çalışacak İslami bir muhalefete büyük bir ihtiyaç vardır. Burada muhalefetten kastımız sisteme muhalif olmaktır. Bunun için diyoruz ki 'İslami muhalefet adına söyleyecek sözümüz var." şeklinde konuştu.

Halkın artık huzur ve refah istediğini söyleyen Oğuz, "Bize yapılan yüzlerce saldırıya rağmen halkımızın huzuru bozulmasın, barış iklimi hakim olsun diye sabrettik. Bununla birlikte halkımızın zalimlerin insafına terk edildiği zamanlarda ise her türlü bedeli göze alarak halımıza sahip çıktık. İnşallah bundan sonra da sahip çıkacağız Allah`ın izniyle. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

“Üstünlerin hukuku var ama mağdurun hukuku yok”
Türkiye`de bir adalet sorunu yaşandığını ve mazlum mağdur halkın hala adalet beklediğine dikkat çeken Oğuz, "Bu ülkenin en temel sorunlarından biri de ‘Adalet' sorunudur. Çünkü hakları gasp edilmiş insanlar, mazlumlar, mağdurlar halen adalet bekliyor. Hukuk mazlumdan, mağdurdan değil üstünden ve güçlüden yana işliyor. Üstünlerin hukuku var ama mağdurun hukuku yok. Daha birkaç gün önce Adana'da Kur'an dersi verdikleri, Kutlu Doğum Etkinliği düzenledikleri, taziye ziyaretinde bulundukları ve Filistin'e destek verdikleri için 24 kardeşimize toplamda 115 yıl hapis cezası verildi. Ama beri tarafta Ergenekon, Balyoz davası sanıkları birer birer beraat ettiriliyor. Bu mudur hukuk? Bu mudur adalet?” ülkemizde huzur ikliminin hakim olması ve her alandaki adaletsizliklerin son bulması için Hür Adaylar olarak 'barış ve adalet için söyleyecek sözümüz var." dedi.

“Van`ın yıllardır devam eden sorunları var
Van`ın da yıllardır devam eden birçok sorunu olduğunu söyleyen Oğuz, Van'ın ekonomisinin oldukça kötü durumda olduğunu söyledi. Oğuz, "İnşaat sektörü durmuş bir haldedir. Ruhsat alımları oldukça zor, imar planı sorunlu. Deprem sonrası şehrin yeniden kalkınmasını sağlayacak planlar yapılmadı. Yatırımcının önü açılmadı. Büyükşehir Belediyesi ve Valilik birlikte çalışmıyorlar. Bir araya gelip sorunları konuşmuyorlar. Her ikisi de şehrin önünü açacak adımları atmıyorlar. Önlerinde bir programları yok. Van sağlık kampüsü olacak denildi. Çaldıran'da hastalara bakacak doktor yok. Kadın doğum uzmanı yok. Acilen sürekli hizmet verecek bir kadın doğum uzmanı atanmalı.” dedi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Serkan Ramanlı ise yaptığı konuşmada, Türkiye için  İslami muhalefet adına; Kürdistan ve Kürt meselesi ile sahipsiz bırakılmış Van`ın sorunlarını önemli ve öncelikli konular olarak gördüklerini belirtti.

“Yeni ve sivil bir anayasa yapılmalıdır

Yeni ve sivil bir anayasanın yapılması gerektiğini söyleyen Ramanlı, devletin herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Ramanlı, "Başta vatandaşlık tanımı olmak üzere anayasa ve sistemin bütün resmi literatürüne hakim olan Türklük esaslı dışlayıcı ve ayrımcı söylemi terk etmelidir." dedi.

Her alanda ve herkese adaletin sağlanması gerektiğini  ifade eden Ramanlı, Meclise girmeleri halinde İslam'a aykırı kanunların çıkarılmaması için çaba göstereceklerini söyledi.

Programda konuşan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın da,  seçim barajı nedeni ile seçimlere bağımsız adaylarla girdiklerini söyledi. Yapacakları çalışmalar ile yüzde 10'luk seçim barajı sorununu topyekun kaldıracaklarını belirten  Saygın, seçim çalışmalarının hızla devam ettiğini ve şehirde HÜDA PAR rüzgârının estiğini söyledi.    (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir