• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Belçika Antwerpen'de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika’nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Eğitim Kültür Derneği düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği ile Avrupa Peygamber Sevdalılarının Avrupa genelinde düzenlediği onlarca etkinliğe bir yenisini daha ekledi.

Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu ve yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik Serdin Gülsoy Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe sunumunu Cemal Ekinci’nin, Kürtçe sunumunu Eyüp Ortaç’ın yaptığı etkinlikte Dernek başkanı Hatip Doğan bir selamlama konuşması yaptı. Etkinliğin davetli misafirlerinden İmam Buhari Diyanet Camii imamı Necmettin Öztürk Hoca da bir selamlama konuşması yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Bünyamin Ortaç Kürtçe, Seyfullah Çelik Türkçe Mevlidi Şerif okudu. Ardından Avrupa İslam Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Mücahit Haksever programın anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Verilen namaz arasının ardından program, Hicret ve Kevser ilahi gruplarının seslendirdiği coşkulu ilahilerle devam etti. Avrupa İslam Âlimleri Birliği üyesi El Gazali Cami imamı Molla Abdurrahman Ortaç etkinlikte Kürtçe bir konuşma yaptı.

Etkinlik, kız ve erkek çocuk ilahi gruplarının ilahilerinin ardından Kevser tiyatro ekibinin Hz Zeyd bin Harise’nin Peygamber Efendimizi ailesine tercih edişini sahnelediği tiyatro oyunundan sonra Molla Zeki Açıkgöz tarafından okunan dua ile son buldu. (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir