• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Kahramanmaraşlılar Kutlu Doğum sevincini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl Kahramanmaraş`ta ikincisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti. Kutlu Doğum etkinliğine katılan Maraşlılar, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Kahramanmaraş`ta bu tür programların devamlı düzenlenmesini istediklerini belirten Nazım Sadık Söylemez, “Bizim unuttuklarımızı ve ihmal ettiklerimizi bu programda çok iyi tespit etme şansı bulduk. Bazen dünya gafletine dalıp, yapmamız gereken görevleri hatırladık. Müslüman`ın ferasetini gerçekten öne çıkaran bir program oldu. Bu program bu anlamda çok güzeldi. Bu tür programlar devamlı olursa çok iyi olur. İnşallah bizler dünyanın gafletine kapılıp görevlerimizi ihmal etmeyiz.”dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlemiş olduğu etkinlikleri basından takip ettiklerini belirten Necat Özdemir, “Kahramanmaraş`ta bu programın düzenlenmesi çok güzel oldu. Bu program geçen yıl da yapılmıştı. Bu yılki katılım daha iyi ve güzeldi. Böyle etkinliklerden bizler de faydalanıyoruz. İnşallah devamını bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar, daha büyük bir katılım ile Muhammedî sevda ve Peygamber Sevdalılarının bu coşkusunun devam etmesini ve artmasını istiyoruz. Bu programı düzenleyenlerden Allah (cc) razı olsun. Sütçü İmam`ın memleketinde inşallah önümüzdeki yıllar daha büyük meydanlarda, Diyarbakır ve diğer illerde olduğu gibi, Maraş`ta da yapılmasını inşallah ümit ediyoruz. Bunun için dua edip elimizden geleni yapacağız.”ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşlılar için değişik bir program olduğunu belirten Mesut Bilal Buğday, “Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz. Öz ve güzel bir program oldu. Özellikle alışageldiğimiz programlardan farklı ve güzel bir program oldu. Kahramanmaraş  halkımız için değişik bir program oldu. Program boyunca sıkılmadan takip ettik. Örnek bir program düzenlediler. Tekrar teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Suriye`deki iç savaştan dolayı Kahramanmaraş`ta ikamet eden Suriyeli Tarih ve Coğrafya Öğretim görevlisi Şeyh Muhammed İd ise, “Türkiye`nin tüm şehirleri emin beldelerdir. Türkiye`deki Müslüman kardeşlerimiz bize yurtlarını açıp Ensar oldular. Türkiye`de düzenlenen bu Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel oluyor. Peygamberimiz Hz Muhammed`e canımız feda olsun. Bu mevlid programları biz Müslümanları bir araya getiriyor. Türkiye`deki tüm Müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Ayten Akpolat ise, “Program güzeldi. Allah (cc) düzenleyenlerden razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu günkü yapılan program çok güzel oldu. Her şey güzeldi huzurlu bir program oldu. Peygamberimize salâvatlar getirdik. Bu tür programların sürekli düzenlenmesini isteriz.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir