• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Alim, yazar ve siyasetçiler İstanbul etkinliğini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl ilk defa Yenikapı Meydanında düzenlenen etkinliğe katılan âlim siyasetçi ve yazarlar, etkinlik hakkındaki görüşlerini ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına anlattı.

Etkinliğe katılan Yeni Akit Yazarı Faruk Köse, İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İstanbul Başkanı Erdal Elibüyük etkinlik sonrası duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) paylaştı.

“Muhammedi sevdanın yayılması bir kurtuluş reçetesidir”

İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, etkinlik hakkında duygularını ve görüşlerini “Resulullah`ın  (sav) hadisi şerifine mazhar olmuş bir İstanbul`un bu etkinliğe ev sahipliği yapması çok manidardır ve çok önemlidir. Allah bunu daim eylesin. Bu etkinlik inşallah bu şehre yeni bir canlılık ve ruh getirecektir. Muhammedi sevdanın yeniden canlanması, bu iklime de taşınması ve insanların gönlünü fethetmesi için çok güzel bir etkinliktir. Muhammedi sevdanın yayılması bir kurtuluş reçetesidir. Bu insanlığın buhranlardan, keşmekeşlikten, kavgalardan, ihtilaflardan kurtulmasının yegâne çaresi Allah Resulü`nün (sav) sünnetine tabi olmaktan geçer. O`nu örnek edinerek, onun hareketini hayatımızın her alanına taşıyarak yaşamalıyız” şeklinde ifade etti.

“İstanbul`a adeta baharın cemresi düştü”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İstanbul Başkanı Erdal Elibüyük de etkinlik hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Bugün İstanbul`a adeta baharın cemresi düştü. Geçen hafta Peygamber Sevdalılarının Diyarbakır`da düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliğinin bir devamı da bugün İstanbul`da yapıldı. Coşkulu güzel bir katılım oldu. Resulullahın (sav) sevgisi ve muhabbeti etrafında insanların bir araya gelmesi, O`nu anlamak, Peygamberin hayatını kendi hayatlarında tatbik etmek adına bu ve benzeri programlar çok önemlidir. Bu programların artarak devam etmesini istiyoruz”  
“Geçmiş yıllara nazaran daha çok katılım oldu”
Bu yıl ilk defa Yenikapı Meydanında düzenlenen etkinliğe, geçmiş yıllara göre katılımın daha fazla olduğuna dikkat çeken Elibüyük, “Özellikle Peygamber Sevdalıları Platformu  Türkiye genelinde 300`e yakın merkezde etkinlik düzenledi. Bu etkinliklere geçmiş yıllara nazaran daha çok katılım olduğunu görüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu etkinliklerin daha fazla merkezlerde yayılması adına ve Hz. Muhammed`i  (sav) anlama adına önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyoruz. Bu yıl Yeni Kapı miting alanında yapılan ilk etkinlik olmasına rağmen, geniş bir katılımın olduğunu görüyoruz. Rabbim bizi Peygamber Efendimizin (sav) sancağı altında bir araya gelmeyi, O`nu anlamada ve sevgisi etrafında bir araya getirip toplamayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.


“Bu kadar insanı bir araya getiren tek neden var, o da Peygamber sevdasıdır”
Yeni Akit Yazarı Faruk Köse, köşe yazısının sonunda okuyucularını İstanbul Yeni Kapı Miting Alanına davet ederek,   etkinliğe katılacağını duyurarak gündeme getirmişti.

Etkinliğe katılan Köse, program sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Peygamber Sevdalılarının düzenlediği bütün etkinlikler gibi bu meydanda da çok güzel bir atmosfer vardı. Biz burada protokolde otururken, alanda yüz binlerce kardeşimiz ayaktaydı. Bu kadar insanı bir araya getiren tek neden var, o da Peygamber sevdasıdır. Bu hakkı teslim etmek gerekir. Ama benim arzum bunun bir adım daha ileri götürülmesi şeklindedir” dedi.

“Sadece Resulullah (sav) aşkı var”
Köse, etkinlikte insanları bir araya getiren bütün ortak noktaların yer aldığına vurgu yaparak, “Bundan sonra Kutlu Doğum etkinliklerinin ‘Kutlu Yaşam Etkinliği‘ne dönüştürülmesi lazım diye düşünüyorum. Allah Resulü nün  (sav)  yaşadığı hayata hayatımızı ne kadar yaklaştırdık? Müslümanların birlik ve beraberliği noktasında neler yaptık? Bunların da genel bir kongresi niteliğine dönüştürülsün inşallah. Allah bunun bereketini bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah. Önemli olan kalabalığın çok olması değil, onların nitelik itibariyle doğru istikamete yönlenmiş olmasıdır. İşte bu açıdan burada aynı sesi seslendirenler var. Sadece Kelime-i Tevhid bayrakları var. Sadece Resulullah (sav) aşkı var, onun dışında başka bir sloganın atılmadığı, başka bir birlik ve beraberlik simgesinin olmadığı atmosfer. Bundan dolayı biraz umutluyum. Müslümanları bir araya getirecek olan tek şey, Allah Resulü` ne olan bağlılık ve onun yaşadığı hayatı yaşamaktır” ifadelerini kullandı.   (Erkan Yavuz/Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir