• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Tüm Engellemelere Rağmen İslami Kuruluşlar Milyonları Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Toprak / Doğruhaber

Bir kurban bayramını daha geride bırakırken bölgedeki huzursuz hava devam ediyor. Hemen her gün bir yandan PKK/BDP yandaşlarının kepenk kapattırma girişimleri, düzenledikleri eylemler ve tehditler halkı canından bezdirirken öte yandan sistemce uygulanan stratejik hataların sonucu olagelen askeri hareketlilik bir OHAL havasının oluşmasına neden oluyor. Kürt sorunu çözümüne yönelik ciddi adımlar atılmazken ortada mağdur olanlar yine halk oluyor. Yaşanan bu huzursuz ortama rağmen bölgedeki İslami Sivil Toplum Kuruluşları bütün çaba ve gayretleriyle bölge halkının huzuru ve refahı için çalışmalarını sürdürüyor.

BAYRAMDA FAKİRİN YÜZÜ GÜLDÜ

Kepenk kapattırma eylemleriyle halkın mağdur edildiği Doğu ve Güneydoğu’da bu bayram da İslami sivil toplum kuruluşları yaptıkları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Gerek bayram öncesinde yapılan gıda, giyecek ve nakdi yardımlar ve gerekse de bayram sonrasında yapılan kurban eti dağıtımlarıyla mağdur halk unutulmadı.

YÜZBİNLERCE MAĞDUR AİLEYE ULAŞILDI

Bölgede aktif çalışmalar yürüten Diyarbakır Gıda Bankası, Batman Umut-Der, Peygamber Sevdalıları Platformu üye dernekleri, Mustazaf-Der şubeleri, İHH, Cansuyu, Deniz Feneri Derneği ve daha birçok İslami STK Kurban Bayramı vesilesiyle 300 binden fazla aileye toplamda ise milyonlarca kişiye ulaşarak ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulundular.

VAN İÇİN DEPREM SEFERBERLİĞİ

Bu yıl bayram öncesinde yaşanan deprem dolayısıyla Sivil Toplum Kuruluşları büyük bir yardım seferberliği göstererek Van depremzedelere yardımlarda bulundu. Kurulan kriz merkezleri aracılığıyla Van ve ilçelerinde yaklaşık 100 bin aileye ulaşıldı. Gıda, giyim, battaniye, katalitik yardımı yapıldı.

HALKIMIZA KUCAK AÇIYORUZ

Bölgenin büyük yardım kuruluşlarından Diyarbakır Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Kapısı Gıda Bankası) yönetim kurulu üyesi Cevat Çalış, bölgede yaşanan olaylar ve sıkıntılara rağmen mağdur ve muhtaç ailelere yardım yaptıkların söyledi. Halkın iki ateş arasında kaldığını ve birçok açıdan mağdur edilip muhtaç duruma düşürüldüğünü ifade eden Çalış, “Yaptığımız çalışmalarla halkımızın yaşadığı sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Biz yardım yaparken mağdur olan ailelerin ırkını, düşüncesini, oy verdiği siyasi partiyi sormuyoruz. Bizim için esas olan mağduriyettir. Hiçbir ayrım gözetmeden bölge halkına yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Hatta kepenk kapatma günlerinde bile derneğimizi açıp halka yardımlarımızı dağıtıyor ve halkın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

"Dernek olarak amacımız halkın huzuru ve refahıdır" diyen Çalış, zaman zaman kendilerine yönelik karalama çalışmalarının olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki ilk amacımız Allah rızası ikinci amacımız halkın huzur ve refahıdır. Yaptığımız bütün çalışmaları bu eksende yapıyoruz. Zaman zaman bazı kişi ve gruplar bizi değişik siyasi grup ve partilere bağlayıp propaganda yapsalar da bu propaganda halkımız nezdinde tutmuyor. Çünkü yaptığımız yardım faaliyetleri ortada. Bizler hakkımızdaki iftiralara faaliyetlerimizle cevap veriyoruz.”

BÜTÜN ENGELLEMELERE RAĞMEN ÇALIŞIYORUZ

Bölgede aktif yardım çalışmaları yürüten ve yaptığı çalışmalarla isminden söz ettiren bir başka STK ise Batman Muhtaçlarla Dayanışma Derneği (Umut Der). Derneğin Başkan Yardımcısı Mahsun Ayyıldız da yaptıkları çalışmalarda halkın yaralarına merhem olmaya, sıkıntılarını paylaşmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi. Yardım çalışmalarında daha fazla insana ulaşmak için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ayyıldız zaman zaman türlü engellemelerle karşılaştıklarını da belirtti. Ayyıldız, “Biz halkın sıkıntılarını gidermeye çalışırken birileri yaptığımız bu çalışmalardan rahatsız oluyor. Bölgede kaos isteyenler bölgede huzur ve refah istemiyor. Kimi zaman yaptığımız yardım çalışmaları engellenmek isteniyor. Mesela bütün STK’lar gibi biz de Somali için yardım çalışması başlattık. Çalışmalarımızı bütün resmi prosedüre uyarak yaptık. Ancak dernekler masası bizi çağırarak âdete sorguya çekti. Nasıl olur da Somali için yardım toplarmışız. Her fırsatta birileri yaptığımız çalışmaları sekteye uğratmaya veya yaptığımız yardım çalışmalarını yavaşlatmaya çalışıyor. Tabi biz Umut-Der olarak bu tür engellemelere rağmen yardımlarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bizim için önemli olan halkın mağduriyetinin giderilmesidir” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir