• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Kütahya`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu, programlarından bir diğerini Kütahya`da gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü`nce Kütahya`nın Eski Belediye Sarayı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. İlahiyatçı Hasan Şenol hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, okunan Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra tarafından okunan ilahilerle devam programda günün anlam ve önemine binaen Doğruhaber gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan bir konuşma yaptı. Turan, Hz Muhammed'in (sav) hayatından kesitler aktararak, O`nun sevgisi üzerinde durdu.

Turan, "Ona salât ve selam getirmeye geldik. Onun manevi huzuruna çıkmaya geldik. O Muhammed Mustafa ki (sav) onun hayatının her anı, her adımı bir mucizedir. Birazcık bu mucizeye şahit olmaya geldik." dedi.

O'nun dost-düşman herkes tarafından övülen Muhammed (sav) olduğunu belirten Turan, "Ne demek Muhammed, övülmüş demek övülmüş. Nerden bilecekti Mekke`nin ihtiyarı, Mekke`nin yaşlısı Abdulmutalip O`nun bu kadar övüleceğini. Bin yıldır bu ümmet O`nu övüyor. Dost da O`nu övüyor düşman da O`nu övüyor.” diye konuştu.

Hz Muhammed`i övmenin ve sevmenin tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Turan, “Elhamdülillah ki biz de O`nu övüyoruz ama övmekle kalmıyoruz. Şükürler olsun Rabbime ki, biz aynı zamanda O`nu seviyoruz. O`na muhabbet duyuyoruz. Ya Rab, muhabbetimizi artır diyoruz. O`nu övmek O`nu sevmek tek başına yeterli değil. Ya Rabbi aynı zamanda bizi O`na sevdir. Bizi O`nun sevdiklerinden eyle." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Daha sonra merakla beklenen İkra Tiyatro Ekibinin hazırlamış olduğu Abdullah Bin Mesud`un Mekke müşriklerine karşı Kur`an okuma sahnesi canlandırıldı. Sahnelenen tiyatroda birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Program Grup İkra`nın okuduğu ilahilerden sonra yapılan kapanış duasıyla sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir