• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç’ın katılımıyla KOSGEB Müdürlüğünde imzalanan protokol çerçevesinde 30 girişimci adayına Uygulamalı Girişimcilik Eğitim’i verileceği belirtildi.

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman yaptığı konuşmada, amaçlarının ilçede başta gençler ve kadınlar olmak üzere işsiz olan herkesi iş sahibi yapabilmek olduğunu söyledi.

Kaymakamlık olarak ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile ilk kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzaladıklarını dile getiren Kaymakam Kahraman, bu eğitim sonucunda devlet desteği ile yeni işletmelerin kurulabileceğini, kurulacak işletmelerin ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını umut ettiğini belirtti.

KOSGEB Siirt Müdür Ömer Erkılıç ise yaptığı açıklamada, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin amacı, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı oranını artırmaktır.” dedi.

Erkılıç, “Eğitim programını tamamlayarak KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi’ alan katılımcılar, kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çerçevesinde yeni girişimci desteğine başvurmaya hak kazanacaktır.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)