• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Gaziantep`te `Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015 Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında, Gaziantep İl Müftülüğü ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” programı, Şehitkâmil Konferans Salonunda sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu`nun katılımıyla gerçekleşti.

Şehitkâmil Konferans Salonunda gerçekleşen Gençlik Şöleni ve Konser programına, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İl Müftü yardımcıları ile halk katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İnsanlığa lütuf, rahmet ve güzel ahlak timsali olarak gönderilen Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin anıldığı Kutlu Doğum haftasında, huzur ve mutluluğunun yaşandığına dikkat çekti.

Şiran, “Bu etkinliklerin Peygamber efendimizi hakkıyla anmamıza, insanlığa vermek istediği kutsal mesajları tam ve doğru bir şekilde anlamamıza vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek Kutlu Doğum haftasının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise, Peygamber Efendimizin doğumunu sadece bir doğum günü anlayışı içerisinde kutlanmadığını belirterek,  “O`nun gökyüzünden yeryüzüne düşmüş güzelliğinden hayatımıza ne kadar güzellikler katabiliriz? Edebiyatıyla, şiiriyle, şöleniyle, adıyla, sanıyla Hz Peygamberi bir başka sevmişiz. Ancak bu sevgiyi özellikle günümüzün çok ihtiyaç duyduğu bir ortamda artık ahlaka, yaşama biçimine, bir davranış biçimine dönüştürmemiz gerekiyor.” dedi.

Gençlik Şöleni ve Konser programı, Sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu`nun verdiği konserin ardından son buldu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir