• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Bitlis Devlet Hastaneside ilk kez ameliyatsız fıtık operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Uğur Özkan Bitlis’te ilk defa ameliyatsız fıtık operasyonu (Epiduroskopi) gerçekleştirdiklerini, hastanın 45 dakikalık operasyonun ardından hastanın yarım saatlik bir dinlenmenin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Operatör  Doktor Özkan, bu uygulamanın daha çok loompres spinal dar kanallarda loomperdisklerde ve ameliyat sonrası durumlarda yapışıklıkları önlemek, yapışıklıkları yok etmek ve o bölgelerde bulunan risklerin verilen ilaç tedavileriyle hastanın yüzde 50-60 oranında rahatlamasını sağlayan bir yöntem olduğunu belirtti.

Özkan bu uygulama ile hastanın operasyon sonrası yaklaşık yarım saat serviste dinlendikten sonra taburcu olan hastalar olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bel ağrısı ve bacak ağrısı şikayetleriyle polikliniğimizde gördüğümüz hastalarımızda MR incelemeleri sonucunda bel fıtığını saptamış olduğumuz hastalarımıza uyguluyoruz. Bu yöntem her hastada uygun değil.

Disk dediğimiz o bölgedeki fıtığın boyutuna göre bu yöntemin uygulanıyor. Ancak bazı hastalarda bu yöntem uygulanmayıp diğer ameliyat türleri de seçilebiliyor.”dedi.

Yapılan yöntem ile ilgili de konuşan Özkan, “Operasyonumuz, günü birlik hastalar için uygulanan bir operasyon türüdür. Epiduroskopi yöntemiyle işlemlerimizi tamamlar ve evine göndeririz. Bu Bitlis’te yapılan bir yöntem değil. Bu yöntem zaten Türkiye genelinde 1-2 yıldır uygulanan bir yöntemdir. Dünya çapında uygulanıyor. Türkiye’de daha çok özel merkezlerde uygulanıyor.

Artık Bitlis Devlet Hastanemizin de imkanlarımız bu ameliyatlar için yeterlidir. Bu yöntemi hastanemizde yeni yapmaya başladık. Yani halk arasında ameliyatsız bel fıtığı operasyonu olarak görülüyor. Bu yöntemin daha çok yaygınlaşarak hastaların ameliyat olmadan bu yöntemle ilk basamağında tedavi olmasını düşünmekteyiz. Uygulama yaklaşık olarak 45 dakika veya bir saat sürüyor.” Diye konuştu.

Operasyon uygulanan 42 yaşındaki Mehmet Tilki ise, 2 yıl önce bel fıtığı teşhisi konulduğunu, son zamanlarda ağrılarından şikayetçi olarak uzmanlara başvurduğunda bu tür uygulama olduğunu, bunu da kabul ederek ameliyata karar verdiklerini söyledi.

Tilki, yaklaşık 45 dakikalık bir operasyonun ardından yaptığı açıklamada, ağrılarının biraz dindiğini, bu yöntemin kısa ve etkili olduğunu söyledi.

Tilki açıklamasında, “2 yıldan beridir bel fıtığı teşhisi konulmuştu. Çeşitli yollar denedim. Ancak sonuç alamadım. En son MR filmim ile birlikte Bitlis devlet Hastanesinde Op. Dr. Uğur Özkan’a başvurdum. Bana bu uygulamadan bahsetti. Bende uygulamayı kabul ettim. Şimdi çok daha rahatlamış hissediyorum. Kansız, acısız bir ameliyat oldu. Uzun süre de yatmak zorunda kalmadım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi. Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir