• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Suriyeli muhaliflerden Halep`te güç birliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de "Fetih Ordusu" çatısında birleşerek İdlib kent merkezi ve kırsalında ilerleme kaydeden muhaliflerin Halep'i ele geçirmek için de "Halep Fetih Ordusu" (Fetih Haleb) çatısı altında operasyon birimi kurdukları bildirildi.

Ortak operasyon birimine katılan muhalif gruplar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Halep'in kurtarılması için güçlerin birleştirilmesi" hedefiyle söz konusu kentte Fetih Haleb'in kurulduğu belirtildi.

İdlib ve Cisr eş-Şuğur'un ele geçirilmesinin ardından kurulan ortak operasyon biriminde, Şam Cephesi (Cebhetu'ş Şamiyye), Feylaku'ş Şam (Şam Kolordusu), Ahraru'ş-Şam İslami Hareketi (Şam Özgürleri), Ceyşu'l İslam (İslam Ordusu) ve Tecemmu Festekim Kema Umirte'nin (Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol Topluluğu) yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Halep'te savaşan diğer muhalif gruplara da Fetih Haleb'e katılmaları için çağrı yapıldı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve ÖSO dışında örgütlenen silahlı muhalif gruplar Halep kentinin yüzde 60'ını kontrol ediyor.

Bunun yanı sıra, muhaliflerin tünelleri kullanarak, dün Eski Halep'te Esed rejimin kontrolündeki 2 önemli karargahı patlatmasının ardından rejim güçleri ve muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Can kaybı ve maddi hasara ilişkin bilgi verilmedi.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ülkenin ikinci büyük kenti Halep, 2 haftadır rejim güçlerince havadan bombalanıyor.

İdlib'te Fetih Ordusu adı altında birleşen muhalifler, son olarak dün İdlib'e bağlı Karmid karargahını da ele geçirerek, Cisr eş-Şuğur kırsalının neredeyse tamamını kontrol altına aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir