• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...

Batman`ın Sason ilçesinde faaliyet yürüten Çilek Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Doğan, yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlattı.

Temel birkaç sorunlarının olduğunu ve bu sorunların giderildiği takdirde çileği iyi pazarlayabileceklerini söyleyen Doğan, yetkililerin desteklerini bekliyor.

eskiden bölgenin tamamında tütün ekimi yapıldığını anımsatana Çilek Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, "Aradan geçen zamanda tütünle geçimimizi sağlayamadığımız için çilek üretimine geçtik. Yetkililerin destekleriyle bu sefer bölgemizin geçim kaynağı çilek oldu. Sıkıntılarımıza rağmen çok şükür yine de geçimimizi sağlıyoruz. Bazı sıkıntılarımız var. Bölgemiz sürekli yağışlı geçiyor ve bu yüzden çilek yağıştan etkileniyor. Bizim temel sorunumuz, soğuk hava deposu, reçel fabrikası ve alçak tünel sistemimizin olmamasıdır. Bu sorunlarımız giderilirse üretimiz daha da artar ve çileğimizi sağlıklı bir şekilde pazarlayabilme şansını elde ederiz.” Dedi.

Çileğin kendileri için bir can damarı olduğuna işaret eden Doğan daha sonra,,“O yüzden kısa bir zaman içinde kendi birliğimizi kurduk. Tüm çilek üreticilerinin birliğe üye olmalarını istiyoruz. Eğer ki birlik güçlü olursa hepimiz güçlü oluruz. Birlik sayesinde çileği istediğimiz fiyata satabilme ve pazarlayabilme imkânına sahip olacağız. Şuanda bizim bin 200 dekarlık ekili arazimiz var. Sıkıntılardan olmazsa çilek üretimiz de yıllık 3 bin 500 ton elde ediliyor. Bu çileği, Diyarbakır, Batman, Muş, Bingöl ve çevredeki birçok farklı iline veriyoruz. İstiyoruz ki, bu çileğimizi batı illerine de verelim. Önümüz açılırsa komşu ülkelerine dahi satmayı istiyoruz. Çileği istediğimiz gibi pazarlayamıyoruz, bu bizim için büyük bir sorundur.” İfadelerini kullandı. .(M.Fatih Akgül-İLKHA)