• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
İçki satan işletmelerin camilere yakın olmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesinde alkollü içki satan bir işletmenin Huzurevleri Muhammediye Camii`ne yakın olmasına, cami cemaati tepki gösterdi.

Yasaya göre, alkollü içki satan işletmeler ile ibadethaneler arasında en az 100 metre mesafe bulunması gerektiğine işaret eden çevre sakinleri, caminin karşısında içki bayinin olmasına tepki göstererek yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istediler.

Tekel bayileri, kıraathaneler ve düğün salonları gibi işletmelerin camilere yakın olmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirten Mehmet Sıddık Fidan, “Camimizin karşısında tekel bayi ve düğün salonu var. Biz burada ibadet ediyoruz ama onlar davul çaldıkları için ibadetlerimizi yapamıyoruz. Tekel bayisinin olduğu yerde bir bayan geçemiyor. Arada 20 metre bile yok. Temennimiz, bu tür işletmelerin camilere yakın olmamasıdır. Rahat bir şekilde ibadetlerimizi yapmak istiyoruz.” dedi.

İbadethanelere yakın yerlerde açılan tekel bayilerine ruhsat verilmemesi gerektiğini kaydeden Engin Ergin de şunları söyledi: “Tekel bayileri 100 metre uzakta olması gerekirken, şu an camilerin yanında işletiyorlar. Bu tür yerlere ruhsat verilmemesi gerekir. Rahat ve ferah bir şekilde ibadetlerimizi yapmak istiyoruz. İçkinin bulunduğu ortam haram olduğu için buralarda bereket kalmaz. Bundan dolayı camilere yakın olan içkili yerlerin kapatılması gerekiyor.”

İlçe müftlüğünün duruma müdahale etmesini isteyen Ahmet Sönmez ise “Tekel bayi hemen yanı başımızda. Camide ibadet ettiğimiz için bunlar bizi çok rahatsız ediyor. Cami cemaati olarak bunları istemiyoruz. Başka bir yere taşınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir