• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dicle`nin Pekmezciler Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Nebi Zülküf Derneği(Nebi Der) tarafından, Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler (Bavukan) Köyünde “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Nihat Çam Resulullah`ın sünnetinin doğru anlaşılması gerektiğini belirtti. 

Kutlu Doğum etkinliği için dışarıdan gelen misafirlere öğle namazını müteakip yemek ikramında bulunuldu. Etkinlik alanı erkek ve kadınlar için ayrı ayrı yerler tahsis edildi. Etkinlik alanını dolduran peygamber sevdalıları ellerindeki tevhid bayraklarıyla rengârenk görüntüler oluşturdu.

Hüseyin İnci Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti.

Köy meydanında yapılan etkinlikte Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Kız çocuklarının ilahi ve şiir okuduğu etkinlikte Hz Muhammed`in veda hutbesi seslendirildi. Etkinlikte Zazaca bir konuşma yapan Molla Nihat Çam günümüz Müslümanlarının Resulullah`ı kalbiyle, ruhuyla sevdiklerini belirtti.

Biz Resulullah`ı kalbimizle, ruhumuzla sevdik”

Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Nihat Çam günümüz Müslümanlarının Hz Muhammedi görmedikleri halde ona iman ettiklerini belirttiği konuşmasında; “Allah`u Teâlâ Hazreti Muhammed'i âlemlere rahmet olarak göndermiştir. Biz kalbimizle, ruhumuzla diyoruz ki ya Resulullah belki biz seni görmedik. Ama biz seni kalbimizle, ruhumuzla sevdik. Bizler gözümüzle peygamberi görmedik. Ama ona iman ettik. Onun sünnetini sürdürüyoruz.” Dedi.

Hazreti Muhammed`in (sav) sünnetinin doğru anlaşılması gerektiğini belirten Çam, “Peygamberi sünneti nedir? Müslüman yalan söylemeyecek. Sınırları ihlal etmeyecek. Çünkü sınır ihlali kul hakkıdır. Faiz ile iştigal etmeyecek. Çünkü faiz kebair günahlardandır. Kızını oğlunu evlendirdiğinde düğünü İslami esaslara göre yapacak. Sünneti seniyye ömrü zikir, ibadet ve taatle ömrü geçirmektir. Resulullah`ın ahlakının bizde olması lazımdır.” Dedi.

Etkinlik Askeri Aktan Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir