• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hür aday Yavuz tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜRDA PAR`ın desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz`un seçim çalışmaları devam ediyor. Eyyübiye Mahallesinde özel bir halı sahada gerçekleştirilen etkinliğe HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Cemal Çoban da katıldı.

Haliliye ilçe başkanı Basri Demir`in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tanıtım etkinliği, yapılan konuşmalarla devam etti.

Programda konuşan HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Cemal Çoban, parti olarak herkese eşit bir adalet talep ettiklerini belirterek, Adana`da İslami STK üyelerine verilen cezalara tepki gösterdi.

Çoban, “Biz adalet ama herkese, diyoruz. Hangi konularda adalet? Özellikle Yargıda adalet sağlanmalıdır. Daha birkaç gün önce Adana`da İslami STK yöneticilerine sırf yasal etkinlikler için 115 yılı bulan cezalar verildi. Peki, aynı yargı herkese eşit mi davranıyor. Bunun böyle olmadığını Ergenekon ve Balyoz davasında gördük. İdamla yargılananlar bazılarının en üst perdeden sahip çıkmasıyla beraat etti. Bu yüzden yargıda ciddi sorunlar var.” diye konuştu.

Çoban`ın konuşmasının ardından katılımcılara seslenen Yavuz, Şanlıurfa'nın sorunlarına değinerek çözüm önerilerin anlattı.

Şanlıurfa`daki mevsimlik tarım işçileri sorununa değinen Yavuz, şöyle konuştu: “Her yıl on binlerce insan mevsimlik işçi olarak göçe gidiyor. Bu insanları devlet tarafından verilmiş hiçbir sosyal güvencesi yok. Gittikleri yollarda kaza yapıp ölüyorlar ve kimse onlara sahip çıkmıyor. Hâlbuki onların sigortalı olması gerekiyor. Öncelikle mevsimlik işçi statüsünün kaldırılarak bunlar için istihdam alanı oluşturacaksın. Ama bunlar oluncaya kadar sosyal güvence sağlanmalıdır.”

Şanlıurfa`da yaklaşık 20 bin öğrencinin mevsimlik tarım işçiliğinden dolayı yılda sadece 3 ay okula gidebildiğini hatırlatan Yavuz, bu sayının Nisan ayında 100 bine ulaştığını söyledi.

Çözüm için yetkililere seslenen Yavuz, “Biz diyoruz ki, bu olmaz bunlar bu memlekete yakışmıyor. Geliniz şu rantiye ve israf musluklarını kapatalım. Şu gereksiz icraatları yapmayalım. Bunun yerine ortak bir havuz oluşturalım. Bu havuzda bir ödenek oluşturalım ve bu çocukların dışarı gitmemesi için alternatif iş alanları oluşturalım. Tüm bunlar zor şeyler değildir.” şeklinde konuştu.

RTÜK`ün halkın maneviyatını bozan dizilere karşı sessiz kalmasına tepki gösteren Yavuz, halktan yetki aldıkları zaman görevini yapması için bu konuda RTÜK`ten hesap soracaklarını söyledi.

HÜDA PAR İl başkanı Lokman Yalçın da yaptığı kısa konuşmada, davalarının partiler üstü bir dava olduğunu belirterek, amaçlarının mağdur halkı sahili selamete çıkarmak olduğunu belirtti.  (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir