• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Mardin`e bağlı Kumlu`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı Kumlu (Dukuk) Mahallesi`nde ‘Kutlu Doğum` etkinliği düzenledi. Program başlamadan önce genç yaşlı kadın ve çocukların etkinlik alanına akın ettiği görüldü. Dukuk Parkı`nda düzenlenen kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

 Etkinliğe katılanların ellerindeki tevhid bayraklarının yanı sıra platformda üzerinde “Dukuk` tan eşsiz öndere selam olsun” yazılı pankart asıldığı görüldü.

Sunuculuğu İbrahim Bahadır`ın yaptığı program, seyit Abdurrahman Erol Hoca`nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran tilavetinin ardından açılış konuşmasının yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Temsilcisi Necmettin Bedir, sahabeleri yüksek mertebeye ulaştıran Peygamberimizin sünnetinin bugün aramızda olduğunu söyledi.

Bedir, “Bir şairin dediği gibi ‘Bizler ne kadar söyle sek de bu kısa zamanda Hz Muhammedi anlatamayız.` diyor. Müslümanlar olarak bize düşen görev, mevlidi şerifi sadece burada tek değil yılın 365 günü hayatımızda olması gerekir. Âlemler rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav) nasıl önder oldu? O karanlık çağda yaşayan insanlardan Radiyellahu enhu diye anılan ve cennetle müjdelenen insanlar olduysa o insanları makama yükselten o kaynak Hz. Muhammed`in (sav) sünneti bugün aramızdadır.” dedi.

Açılış Konuşmasının ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Mehmet Gündüz ile İbrahim Akbaş Peygamber Efendimizin üzerine bestelenen ilahileri seslendirerek etkinliğe katılanları coşturdular.

İlahilerin ardından mevlithanlar Muhammed Aydın, Mehmet Nezir Özdemir ile Abbas Şimşek Mevlid-i Şerif okudular.

Okunan Mevlid-i Şerifin ardından günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Araştırmacı/Yazar Mehmet Duyu, Umre`den Peygamber Efendimizin selamının Kumlu halkına getirdiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birkaç günce Umreden döndüm. Buranın Muhammedi sevdayı taşıdığını bildiğimden dolayı Peygamber`imize salat ve selamlarını ilettim ve ondanda sizlere selam getirdim. Bugünde inşallah salat ve selamlarınızı meleklerin kanadına takarak Medine-i Münevvere ye ve Ravza-i Mutahhara`ya göndereceğiz.”

Peygamber Efendimizin Nisan ayında dünyaya teşriflerinin tesadüf olmadığına vurgu yapan Duyu, “İnsanlık tarihi üzerinde nice Kışlar ve Baharlar gelip geçmiştir. Bazen zaman olmuş firavunlar insanlara kışların zemheririni yaşatmışlardır. Bazen Nemrut bazen Ebu Cehil bazen de Komünist ve Sosyalistler daha nice izim sahipleri batıl ideoloji sahipleri insanlara kışların en zemheririni yaşatmışlardır. Ama bazen de Allah (c.c) hu 124 bin peygamberiyle tıpkı şuanda Nisan mevsiminin havasını yaşadığımız Nisan ayı gibi yaşadığımız gibi bu Peygamber eliyle insanlara baharları yaşatmıştır. Nasıl ki bu meydanda Muhammedi güller açmış, Tevhid bayrakları her yeri şenlendirmiş, Ülkenin birçok yerinde ve Uluslararası birçok ülkede Muhammedi güller açmıştır. Çünkü Hz. Muhammed`in (a.s.v.) ilkbahar mevsiminde dünyaya teşrif buyurması bir tesadüf değildir. Allah (c.c) hu onun gönderilişiyle aslında bizlere manevi baharları yaşatmış oldu.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan küçük kız çocukları Nurgül ve Fatime Mecit, Peygamber Efendimizin üzerine yazılan Arapça şiiri okudular.

Daha sonra sahneye tekrar sahneye çıkan özlen Ajans sanatçıları, Ensar İlahi Grubu ile Kızıltepe İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilerle program tüm coşkusuyla devam etti.

Program, Ahmet Şimşek Hoca`nın okuduğu duayla sona erdi. (Mehmet Aslan/M. Salih Keskin - İLKHA)






























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir