• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Siirt`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı şehir stadyumunda  gerçekleşti.

Programa gelen halk, Peygamber Sevdalıları Platformu görevlileri tarafından kapıda karşılanarak, gül suyu ve şeker ikramında bulunuldu.  

Etkinliğin yapıldığı stadyumun girişinde kurulan kermeste ev yapımı yemek ve tatlı çeşitlerinin olduğu görüldü.

Sunuculuğu Muhammed Tetik`in yaptığı etkinlik, Molla Nurettin Bildik `in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından mevlithanların okuduğu Mevllid-i Şerif ile etkinlik devam etti.

Kız çocuklarından oluşan  ilahi gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler halktan büyük beğeni aldı.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı -Yazar Müfit Yaray,  Allah-u Teala`nın emirleri doğrultusunda yaşayan insanların, kıyamet gününde Hz. Muhammed`in (sav) bayrağının altına gireceklerini belirterek, "Cennetin kapıları sonuna kadar onlara açık kalacak ve Cennet melekleri de onları selamlayacaklar.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kürtçe konuşma yapan molla Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü Beşir Şimşek ise, "Allah-u Teala, insanların bu dünyada huzur ve izzetli bir yaşam için Peygamberler göndermiştir. 124 bin Peygamber, bize doğru yolu göstermek için, hidayete ermemiz için bize peygamberler gönderildi." şeklinde konuştu.

Peygamberin sıradan bir elçi olmadığını dile getiren Şimşek,“Peygamberler insanlara rehber, önder olmak için gelmişler, Peygambersiz bir hayat zillettir. Ne zaman insanlar Peygamberlerden uzaklaşıp, doğru yola yüzlerini çevirmişlerse, insanlar arasında zülüm artmış, edepsizlik, hayasızlık artmış ve aralarında fitne oluşmuştur. Bu gün, bize önderlik yapanlar, Allah ve Resulünün yolunu tutmadıkça, huzura ulaşılamaz. Gençlerimiz, kızlarımız,  yönlerini Allah ve Resulünün yoluna vermedikçe, şu anda bize önderlik yapan siyasetçilerimiz, kendilerini Allah ve Resulüne yönelmedikçe, bu halkın yönünü Allah ve Resulüne vermedikleri müddetçe, sorunlarımız bitmeyecektir. Aramıza kardeşlik ve huzur gelmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Tekin ile Hidayet İlahi Gurubunun seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle halk adeta coştu.Gençler seslendirilen ilahi ve ezgiler eşliğinde halay çektiler.

 Program okunan dua ile etkinlik sona erdi. (Muhammed Dayan / Süleyman Tekcanlı-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir