• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
200 Kişilik Seçkin Gazze`yi Ziyaret Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Uluslararası Girişim üyesi Rami Abduh, bir çok ülkeden siyasetçi ve aydınların katılacağı 200 kişilik bir heyetin bu ayın 21’inde Gazze’yi ziyaret edeceğini belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin bilgiler veren Abduh, heyetin Gazze ziyaretinin ardından dünyanın bu kuşatmayı istemediğine ve bir an önce kaldırılmasını talep ettiğine dair bir bildiri de yayınlayacağını söyledi.

Abduh konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi: “Heyete bütün kıtalardan katılım olacak. Amerikalı siyasetçilerin yanında Tunus, Mısır ve Libya’daki devrim sürecine katılan şahsiyetler de yer alacak. Heyete ayrıca Arap parlamenter heyetinin yanında Afrika, Asya ve Avrupa parlamentolarından da katılanlar olacak.”

Ziyarete katılacak parlamenterlerin Gazze`deki milletvekili meslektaşlarıyla birlikte bir toplantı yapacağını da belirten Abduh, kıtalardan gelen temsilcilerin oturumda söz almasından sonra kuşatmanın istenmediği ve bir an önce kaldırılması yönündeki bildirinin okunacağını ifade etti.

Gazze’yi ziyaret edecek kalabalık heyetin resmi ve sivil kurum ve kuruluşların yanında, kadın ve gençlik dernekleriyle de görüşmesi bekleniyor.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir