• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
Tatvan`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Umut Der Tatvan Şubesi, ‘‘Eşsiz Önder Hz Muhammed (s.a.v)`` temasıyla fuar alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Kutlu Doğum etkinliği öncesi destek veren kuruluşlar tarafından tahsis edilen araçlarla halk alana taşıdı.  Gruplar halinde ellerinde tevhit bayrakları ile alana giren vatandaşlar tekbirler ve salâvatlar getirdi. Alanda kadın ve erkekler için ayrı yerler tahsis edildi.

Saat 13.30`da başlayan etkinliğe kadınıyla çocuğuyla yaşlısıyla genciyle her yaştan Tatvanlı iştirak etti.

Binlerce Peygamber Sevdalısının katıldığı etkinliğe, Hür Dava Partisinin desteklediği Bitlis Bağımsız Milletvekili Adayı Cengiz Karakaya da katıldı.

Muhammed Tekdal`ın Sunuculuğunu yaptığı program, okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.   Program daha sonra  Özlem Ajans sanatçısı Bilal`in okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarından Remzi Esmer ile Bilal`ın düet şeklinde okuduğu ‘Ya Muhammed Mustafa`   ilahisi ile halk adeta coşkunun doruğunu yaşadı.

Daha sonra Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

 Konuşmasında “Resulullah`ı anlatmaya ne zaman, ne kelimeler ve ne de cümleler yeter.” diyen Yaman, Hz Muhammed`i tüm hayatımızda yaşamamız gerektiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

“Aslında biz sürekli O`nu anlatıyoruz. Onu anlatmadığımız bir günümüz var mı? Bakın biz karşılaştığımız zaman selamlaşıyoruz. Selamımız O`nu anlatıyor. Suphanallah, elhamdülillah derken biz aslında O`nu anlatıyoruz. Esnafımıza hayırlı işler, Allah bereket versin derken Hz. Muhammed`i anıyoruz. Ezanlarımız yine onu anlatıyor. Kız istemeye giderken Allah`ın emri ve Peygamberin kavliyle diyoruz. Aslında hayatımızda O`nu anlatmadığımız gün ve saat yok. Biz sabrımızla, şükrümüzle, duamızla, tevekkülümüzle, muhabbetimizle, merhametimizle, şefkatimizle ve ha keza insanlık adına ne kadar erdem, güzellik varsa biz hep bunları yaparken Resulullah`ı anlatıyoruz.”

Hz. Peygamberin gelişiyle kadınlara kıymet verilmeye başlandığını belirten Yaman, “Peygamber Efendimiz sadece diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını kurtarmak için değil, aynı zamanda kadınları da kurtarmak için geldi. Bakın daha yakın zamana kadar 300-400 yıl öncesine kadar Çin`de kadınlara isim verilmiyordu. Kadınlar 1, 2, 3 diye çağrılıyordu. İsim verilmeye değer görülmüyordu. 16`ncı yüzyılda İngiltere`de kadın İncil`e dokunamazdı. Kadına o değeri vermiyorlardı. Daha yüz yıl öncesine kadar Avrupa`da pazarlarda ne satılıyordu biliyor musunuz? Kadın dövmek için sopa satılıyordu. Evet, Peygamber (sav) kadınları kurtarmak için de gelmiştir.`` şeklinde konuştu.

Daha sonra sahne alan Umut Der Kız Çocuk İlahi Grubu, seslendirdiği ilahilerle katılımcıları coşturdu. Daha sonra Betül Nurduhan isimli kız çocuğunun okuduğu şiir katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Programda Yahya Turan Hoca ise Kürtçe bir konuşma yaptı. Turan Hoca Konuşmasında Resulullah`ın örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Program yapılan dua ile son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir