• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da 'Yetimlerle Dayanışma Günü' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH)  Batman Yetim Birimi tarafından Batman’da ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganıyla ‘Yetimlerle Dayanışma Günü’ etkinliklerinin beşincisi organize edildi.

Batman merkez Gazi İmam Hatip Lisesi’nde yapılan yemekli buluşmaya STK temsilcileri, işadamları, yetimler ve anneleri katıldı.

Öğle yemeği öncesi ve sonrası etkinliğe katılan yetimlere oyun oynamaları için alanlar oluşturuldu.

“180 bin yetim çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz”

Konu hakkında bilgi veren İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Yetim Birim Sorumlusu Reşat Beşer, “Bugün Batman’da yetim dayanışma günleri kapsamında Batmanlı yetim çocuklarımızla buluştuk. Bu yıl İHH  ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganıyla ‘Yetimlerle Dayanışma Günü’ etkinliklerimizin beşincisini organize ediyoruz. Bu yıl 41 ülkede 427 projeyle beraber 180 bin yetim çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Onların hayatlarına temas edip bir nebze olsun bu topraklardan bir kardeşlik eli uzatmayı hedefliyoruz. İHH yetim çalışmalarına çok önem atf ediyoruz. Şu an itibarıyla 52 ülkede 63 bin yetimi sponsorluk çerçevesinde hayata hazırlıyoruz. Bu çocuklarımızdan yaklaşık 400 tanesi de Batmanlı yardımseverin destekleriyle beraber hayata hazırlanan çocuklarımız. Bugün yetimlerimizle beraber doyasıya eğlendik ve yemeklerimizi beraber yedik. Yetimlerimiz eğlenerek hayatlarının en güzel günlerinden birini geçirdiler. Hedeflerimizin arasında yetimlerin yüzünde bir gülümseme oluşturmak ve yaşadıkları zorluklardan biran olsun sıyrılıp hayatın güzelliklerinin farkına varabilmeleri, beraber koşup eğlenebilmeleri, bugün de hep beraber bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemden itibaren, bu çalışmaları daha güzel şekliyle hep beraber gerçekleştirmeyi umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik –İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir