• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Ebu Zuhri: `Fetih Hareketi, Gazze ablukasına katılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Fetih hareketini "Batı Şeria'dan Hamas'ı siyasi olarak koparmak ve Gazze ablukasına katılmak" ile suçladı. 

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri,  Filistin emniyet güçlerinin Batı Şeria'daki Hamas mensuplarına yönelik gözaltılarını protesto etmek için Gazze'de düzenlenen gösteri sırasında yaptığı konuşmada, "Fetih Hareketi, Hamas'ı Batı Şeria'dan siyasi olarak koparmaya çalışıyor ve Gazze ablukasına katılıyor" dedi.

Filistin uzlaşı hükümetinden Batı Şeria'daki Hamas mensuplarına yönelik baskın ve siyasi gözaltıları durdurmasını talep eden Ebu Zuhri, "Hamas, bu durum karşısında eli kolu bağlı şekilde durmayacak" diye konuştu.

Ebu Zuhri ayrıca Mahmud Abbas'ın ulusal uzlaşı hükümeti aracılığıyla, "Filistin direnişine desteğinden dolayı Gazze halkını cezalandıran uluslararası iradeye hizmet ettiğini" ileri sürdü.

Öte yandan Hamas'ın Batı Şeria'daki öğrenci kolu olan "İslami Blok" da yaptığı yazılı açıklama ile yerel ve uluslararası kurumlarla Batı Şeria'daki Birzeit Üniversitesi yönetimine "Hamas mensuplarına yönelik gözaltılara son verilmesi" çağrısında bulundu. Açıklamada, Batı Şeria'daki emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen gözaltılar "Baskı politikası ve özgürlüklerin engellenmesi" olarak nitelendirildi.

Filistin emniyet güçleri, dün, Batı Şeria'da bulunan Birzeit Üniversitesi'ndeki İslami Blok temsilcisi Cihad Selim'i gözaltına almıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir