• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Ağrı`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevlit alanına "Hebibe Xweda, Alemlere Rahmet Hz. Muhammed" yazılı dev afişler asıldı. Ağrılılar sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumuna geldi.

Stadyuma ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri tarafından halk, kentin 3 noktasından araçlarla etkinlik alanına taşındı.

Güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, stadyumun çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildiler.

Etkinliğin başlamasına saatler kala stadyum hızla dolmaya başladı. Kanal04 ve Rehber TV kanalları tarafından canlı olarak yayınlanan etkinliğe basın mensupları da yoğun ilgi gösterdiler.

Stadyumda polis yoğun güvenlik önlemleri alırken Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi`nin de 200 kişi görevlendirdiği bildirildi.

Etkinliğe; kanaat önderleri, çok sayıda STK ve Oda başkanları katıldı.

Saat 13.30`da başlayan Cihan Karakoç`un sunduğu etkinlik, İsmail Tufan`ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Özlem Ajans Sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Grup Vahdet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Peygamberimizin üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

Ağrılı Peygamber sevdalılarının katıldığı "Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen program için stadyum alanına toplanan halk, fahr-i kâinata duydukları özlemi sağanak yağmur altında bir kez daha dile getirdi. Hz Muhammed`e olan özlemin doruğa çıktığı stadyumda manevi bir atmosferin oluştuğu hissedildi.

Bu yıl, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ağrı`da, 1 milyar 041 milyon 357 bin 571 Salâvat-ı Şerif, 9 bin 895 Yasin-i Şerif, 74 Hatm-İ Şerif, Kur`an`dan 295 bin 588 kısa süreler okunduğu açıklandı.

Türkçe konuşmasını yapmak üzere platforma çıkan Vedat Turgut, “Resûlullah şu an manen ve ruhen Serhad halkı ile birliktedir. Resûlullah`ın (sav) vahiy gelince ve O`da evine koşarken dağlar, taşlar tüm tabiat lisana geliyordu. Bütün her şey şahit olsun ki, şu anda burada da binler Resûlullah`ın anmaktadır. ‘Kim bu dünyada bana bir salâvat getirirse, ben mahşerde ona on salâvat getiririm. Kim bu dünyada bana 10 salâvat getirirse ben öbür dünyada ona yüz salâvat getiririm.` diye buyuruyor. Şu an milyar salavat Resûlullah`a gönderilmektedir.” dedi.

“Annelerimiz Peygamber aşığı çocuklar yetiştirsinler”

“Annelerimiz, ümmete Peygamber âşığı çocuklar, gençler yetiştirsinler.” diyen Turgut, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Resulullah`a (sav) ilk iman eden bir kadındır. Allah yolunda ilk canını veren bir kadındır. Bugün de meydanlarda kadınlar biz erkekleri geçmektedir. İnşallah cennete de bu annelerimiz ve bacılarımız önde gitmektedirler. Buradan annelerimize çağrımız, bu ümmete Peygamber aşıkları çocuklar, gençler yetiştirsinler. Sizler ey Müslüman halkımız, gelin hep beraber Resûlullah`ın elinden tutalım ve başı dik bir şekilde firdevs cennetlerine gidelim inşallah.” dedi.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan İTTİHAD üyesi Molla Kerbela Şanlı, Peygamber Efendimizin örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek bir dava adamı ve lider olarak Hz Muhammed` i (sav) anlattı.

“Resûlullah`ı hayatımızın her alanında örnek almalı ve yaşamalıyız”

Şanlı, Resûlullah`ın insanları ateşten kurtarmak için çalıştığını belirterek, “Hz Muhammed bir hadisinde şöyle belirtiyor, ‘Çölde gece karanlığında bir çoban ateş yaktığında çevrede bulunan böcekler, kelebekler kendilerini o ateşe atarlar. Çoban da elindeki imkânlarla o böceklerin kendilerini ateşe atmaması için ateşin çevresinde eline ceketini alarak koşuşturur. İşte benim ve ümmetimin misali bu şekildedir.` Cehennem ateşi var ve insanlar bilmeden kendilerini bu ateşe atıyorlar. İşte Peygamberimiz de insanları bu ateşten korumak için elinden geleni yaptı. Bizler de kendimizi bu ateşten korumak zorundayız. Bakın kardeşlerim yılda sadece bir defa Resûlullah`ı anmakla bu ateşten kendimizi koruyamayız. Resûlullah`ı hayatımızın her alanında örnek almalı ve yaşamalıyız.” dedi.

Kadınların İslam davasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Şanlı, konuşmasına şöyle devam etti: “Bacılarım, kadınlar İslam davasının yeşermesinde önemli bir yere sahiptir. Kadın sahabeler, erkek sahabelerin önünde yer aldılar. İslam`ın yeşermesinde ilk dökülen kan, kadın sahabe Sümeyye annemizin kanıydı. Bu dava uğruna malının tamamını adayan Hz Hatice annemizdi. Bakın bacılarım, bizler eğer örtümüze özen göstermez isek, haremlik selamlığa dikkat etmezsek, yabancı erkekler yanında nasıl hareket edeceğimizi bilmezsek, İslam dışı örf ve adetlerimizi terk etmezsek, Resûlullah`a layık bir ümmet olamayız.”

Yapılan konuşmaların ardından Grup Vahdet sanatçılarından Erhan Güler ve Suat Nogay`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Ağrılılar tekbir ve salavatlar getirdi.

Büyük bir coşku içinde geçen etkinlik yapılan dua ile son buldu.  (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir