• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
Batman Tuzlagözü köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim Der tarafından organize edilen etkinliğe köy halkı büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte sık sık tekbirler ve salâvatlar getirildi. Mustafa Tufan`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Molla Halil Poyraz`ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  

Programda, mevlithanlar Ahmet  Arı, Said Aksoy ve Musap Batı`nın okuduğu Mevlidi Şerife katılımcılar salâvatlarla iştirak etti.

Programın açılış konuşmasını İlim-Der Başkanı Abdülcelil Bala yaptı. Nisan ayı boyunca düzenlenen kutlu doğum etkinliklerinin asıl amacının Hz. Peygamberi anmak, anlamak ve hayatını örnek almak olduğunu belirten Bala, "Onu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Biz de dernek olarak üzerimize düşen vazifeyi yapmak için gayret ediyoruz. Rabbim bizleri onun yolunda gayret edenlerden eylesin.” dedi.

Etkinliğe misafir olarak katılan ilahiyatçı  Molla Ahmet İbraz yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin hayatından kesitler aktararak, "Bizim tek bir önderimiz vardır. O önder ki İnsanlığın tek kurtuluş rehberidir. Sakın ha sahte önderler ve liderler edinmeyin. Hz. Peygamber (sav) buyuruyor ki,‘kim kendine hangi önderi seçerse kıyamet günü hesabı haşrı onunla olacaktır.` Rehberi peygamber olan ve Hz. Muhammed'in (sav) yolunu takip edenler ise, onun havzı kevseri etrafında toplanacaktır.” dedi.

Özlem Ajans sanatçılarından Nimetullah Karadeniz ve ekibinin seslendirdikleri  ilahi ve marşlar programa renk kattı.

Etkinlikte Şevval Aşkın, Rümeysa Tufan ve Kübra Boral`ın seslendirdikleri şiirler katılımcılara duygulu anlar  yaşatırken İlim-Der Kız İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahi ve marşlar ise katılımcıları coşturdu.

Program, Şakir Arı`nın yaptığı duayla son buldu.  (Muhammed Said Aksoy, Çetin Doyar - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir