• DOLAR 32.491
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.439
  • ...
G. Afrika`dan NATO`ya Uyarı: Libya`yı Bombalama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Afrika, NATO`ya Libya operasyonunu durdurma çağrısında bulundu

Güney Afrika Hükümeti, NATO`ya Libya saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana Mashabane tarafından yapılan açıklamada, Afrika Birliği heyetinin (AU) Libya`yı ziyaret etmesi ve soruna barışçıl yollardan çözüm araması için NATO`nun bombalı saldırılarını acilen durdurması gerektiği bildirildi.

Mashabane açıklamasında," Libya`ya barışı ancak Libyalılar getirir. AU, aracılık etmeye hazırdır. Ama NATO bomba yağdırırken Libya`da üst düzey bir panel organize etmek çok zordur" cümlelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyesi ve AU`nun etkin güçlerinden olan Güney Afrika hükümeti, Muammer Kaddafi ile direkt temasa geçmediğini de duyurdu. Güney Afrika İşçi Sendikaları Birliği Genel Sekreteri Zwelinzima Vavi ise, " Bizler Libya`ya dışarıdan müdahaleleri ve işgali kınarken, Kaddafi`ye de ` 42 yıldır iktidardasın, lütfen artık git` çağrısı yapıyoruz" dedi.

Öte yandan Güney Afrika, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği`ne, Libya`yı terk edenler için kullanılmak üzere 2 milyon Rand (453 bin TL) yardım sözü verdi.

Dünya Bülteni

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir