• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Hür Aday Demir, Adana'da seçmenleriyle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel’in de katıldığı Aday Destek Ve Tanıtım Programı  deYüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Aday Destek Ve Tanıtım Programına, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile Adana halkı büyük ilgi gösterdi. Programın yapıldığı salonda yer bulamayan misafirler, yan salona kurulan sinevizyon ile programı takip etti.

Veysi Sonkaya Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, batı illerinde sadece Adana’da seçime girdiklerini belirterek, ‘’Geride bırakmış olduğumuz siyasi tecrübemiz ve geçirmiş olduğumuz seçim, bizim için çok anlam ifade etti’’ diyen Temel, "Birileri kendi dünyevi emelleri için siyaset veya politika yaparken elhamdülillah biz, hayatımızı feda ederek insanların imanının kurtuluşu için çalıştık, bizim asıl derdimiz de budur bundan başka hiç bir derdimiz ve hiçbir hedefimiz olmamıştır.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Siyasi sahneye çıkmamız birilerinin hoşuna gitmedi’’

Siyasi sahneye çıkmaları ile birilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Temel, "Dikkat ettiyseniz aynen şunu dedik: Yanlış adaylarla kazanmaktansa doğru kaybetmeyi göze alırız, biz bunu yaptık ve halkımız içerisinde çalışmak istedik ama her taraftan saldırılara uğradık, siyasi sahneye çıkmamız birilerinin hoşuna gitmedi ve bize yönelik saldırılar devam etti.’’ diye konuştu

Adana'da görülen İslami STK davasında verilen kararlara da tepki gösteren Temel, bunun hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu vurguladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Salih Demir, halka hizmeti hakka hizmet bilen, ‘İnsanların en hayırlısı ve efendisi, insanlara hizmet edendir’ ilkesinden yola çıktıklarını belirterek, ‘’Bu anlayışla Hür adayların çok güzel işler yapacağına inanıyoruz.’’ dedi.

’’Hür Adaylar Müslüman halkımızın sesi olacak inşallah’’

Hür adayların Müslüman halkın sesi olacağını ifade eden Demir, şunları söyledi: ‘’Hür Adayların yüreklerinde taşımış olduğu o heyecan o aşk, o sevda, sıradan bir heyecan değildir. Onların meseleleri de, öyle bir köşe kapmak, makam veya bir mevkiye talip oma meselesi de değildir. Hür adayların bütün meselesi Allah’ın rızasını kazanmaktır. Bu doğrultuda halkına hizmet etmektir, bu konuda geri adım atma da söz konusu olmayacaktır.’’

Hür Adayların, hür adamların Rablerinin dışında hiç kimseye minnetlerinin olmadığını, kimseden bir menfaat, bir çıkar, bir ihale beklentilerinde de bulunmadığını dile getiren Demir, ‘’İşte Hür Adayları hür yapan en büyük anlayış budur. Sadece atmış oldukları bütün adımlarda Allah’ın rızasını gözetmek, onların her zaman en büyük şiarı ve ilkesi olmuştur.’’ dedi.

Sorumluluklarının bilincinde olduklarını, yüklerinin de ağır olduğunu dile getiren Demir, ‘’ İnanıyoruz ki, siz hür kardeşlerimiz ile birlikte sahada yapacağımız güzel ve ihlâslı hizmetlerle, en güzel şekli ile inşallah başarıya giden yolun önünü açacağımız kanaatini taşıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’Şırnak’tan sonra en fazla işsizliğin olduğu şehir Adana’’

Sahipsiz Adana için söyleyeceklerinin arasında işsizlik meselesi de olduğunu belirten Demir, Adana ile ilgili de bir istatistik paylaştı.

Demir, "Adana’nın neyi eksik kardeşlerim, çok ilginç bir istatistik vereceğim. Dünyanın birçok yerinde dahi Adana’nın verimli toprakları konuşulur, verimli arazileri konuşulur, fabrikaları konuşulur. Bu anlamda, işsizliğin çok az olması lazım. Ama üzücüdür ki TÜİK’in verilerine göre, Şırnak’tan sonra en fazla işsizliğin olduğu şehir Adana. Ne kadar yazık. Bu acı bir durum. İşte sahipsizliğin en önemli delillerinden birisi de bu. Bolluk içerisinde darlık. Bu anlamda bu meselenin, ciddi olarak takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.’’ dedi.

Meclise gitmeleri durumunda bir çok konunun gündem edilmesi için gayret sarf edeceklerini belirten Demir, ‘’Hizmet eksikliği, çevre kirliliği ve çarpık kentleşme, trafik ve ulaşım gibi meselelerini de inşaallah Hür adaylar olarak Adana’mız için elimizden geleni, desteklerinizle Meclise gittiğimizde en güzel şekli ile konuların ve meselelerin çözümüne gayret edeceğimizi buradan kardeşlerimize ilan ediyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.

Demir, konuşmasını şu dua ile sonlandırdı: ‘’Ya Rabbi çıkmış olduğumuz bu yolda ayaklarımızı sabit kıl. Ey Hayy-u Kayyum olan Allah’ım! Göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa bizi nefsimiz ile baş başa bırakma.Ya Rabbi, Müslümanlar olarak yaşayıp Müslümanlar olarak can vermeyi hepimize nasip et. Ya Rabbi, bizi doğruluktan ayırma, dürüstlükten ayırma, doğrular ile birlikte kıl Ya Rabbi.’’ (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir