• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Batman'daki İmam Hatiplilerden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen Kutlu Doğum Programına, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları M.Şafi Özperk, Zübeyir Yılmaz, Şube Müdürleri Mehmet Işık, Beşir Tileği, Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgili, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kutlu Doğum Programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Şafi Özperk yaptı.

Konuşmasında,“Hz. Peygamberi anmak ve anlamak için, insanlığa getirdiği ilahi mesajı anlamalı ve bu mesajı hayatımızda tatbik etmeliyiz” diyen, Özperk, ailelerin, kelime anlamı barış olan İslam’ın, çocuklara doğru anlatmasının, sadece yaşadığımız topluma değil, dünya barışına da katkı sunacağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgili yaptı. Gezgili, Hz. Peygamberi anlamak ve yaşamak konulu konuşmasında, İslam medeniyetinin insanlığa kazandırdığı değerlere dikkat çekti ve İslam’ın gerçek manada yaşandığı dönemlerde insanlığa getirdiği barışı ve huzuru verdiği örneklerle anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından program, ‘72 Okuldan 72 Yürekle Hz. Muhammed’ adlı sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Sinevizyon gösterisinin ardından, Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu, İBB İmam Hatip Lisesi,  Batman Kız İmam Hatip Lisesi, Gazi Erkek İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ilahiler seslendirip şiirler okuduktan sonra, hazırladıkları tiyatro oyununu  sahnelediler.  

Programın sonunda ‘Siyer Bilgi Yarışması’ finalinde ilk üçe giren okulların öğrencileri, ile şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir