• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Adana`daki Romanlardan Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Yüreğir İlçesi  Akıncılar Mahallesinde Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Akıncılar Mahallesinde Peygamber Sevdalıları Platformununu organizesi ile Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Hür Adaylar Bloğundan Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Salih Demir ve baraberindeki HÜDA-PAR Adana İl Yönetimi de katıldı.

Etkinliğe özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, Romanlarının sık sık tekbir getirerek ilahi ve ezgilere eşlik ettiği görüldü.

Kutlu Doğum programı,   Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Grup Kervan Sanatçılarından Muhammed İçlek ve Mesut İçlek`in seslendiridkleri  ilahilerle halkı oldukça coşturduğu görüldü.

Daha sonra Emrullah Karabulut ve Muhammed Ölmez`in okuduğu Mevlid-i Şerif halkın beğenisini kazanırken, bazı katılımcıların ağladığı görüldü.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Ali Demirkol Hoca, Ümmet`in kıtlık ile imtihan edildiği bir zamanda, sahabenin açlıktan belinin büküldüğü bir zamanda Efendimizin İsm-i Azam Duasını okumasını isteyen sahabelere, ‘Mahşerdeki kıtlık, mahşerdeki zorluk dünyadakinden daha zordur. Ben İsm-i Azam duamı mahşerde ümmetimin kurtuluşu için yapacağım` dediğini belirterek ‘`Allah`ın elçisi her şeye rağmen, bu Ümmetin af olabilmesi için, mahşerde sırattan geçebilmesi için dünyadaki bütün sıkıntılara göğüs gerdi.`` diye konuştu            

Seslendirilen ilahiler ve okunan şiir ile devam etkinlik, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir