• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Mahkemelerin tarafsız kararlar aldığını söylemek mümkün değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinin sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden 24 kişiye 115 yıl ceza vermesine tepkiler dinmiyor. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik yaptığı yazılı basın açıklamasında Adana'daki hukuksuzluğun Adıyaman Vahdet-Der dosyasıyla birebir yakın olduğunu belirterek Adana`da faaliyet gösteren İslami STK`lara da  aynı tezgâhın kurulduğuna dikkat çekti.

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik açıklamasında,” Vahdet-Der dosyası 2010 yılında yapılan operasyon sonucunda hazırlanan iddianamede fakirlere yardım etmek, hasta ziyaretinde bulunmak, İslami düğün yapmak, kutlu doğum programı düzenlemek, Filistin`e yapılan zulmü basın açıklamasıyla halka duyurmak bu ve benzeri İslami ve insani faaliyetlerde bulunarak 50 yıl cezayla cezalandırıldı. Bugünde Adana`da faaliyet gösteren İslami STK`lara aynı tezgâh kurulmuştur.” dedi.

Çelik Türkiye`de yaşanan kumpasların çarşaf çarşaf gazete manşetlerine çıktığını ve kumpasçıların da güya deşifre edildiğini ifade ederek,  tüm bu gelişmelere rağmen ülkede mahkemelerin tarafsız kararlar aldığını söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Hukuk kurumunun Türkiye`de çeşitli odaklarca vesayet altında tutulduğunu açıklamasına ekleyen Çelik,  "Artık çok net bir şekilde ortaya çıktı.STK`ların legal faaliyetlerin niyet okumalarla, komik gerekçelerle suç sayılmasını, masum ve mazlumların mahkûm edilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir.” İfadelerine yer verdi.

Çelik açıklamasının sonunda,  " Hükümet işi başka yerlere yüklemesin kendi bünyesinde bulunan kurumlara sahip çıkıp bu işi derhal düzeltmelidir. Kimin tarafından yapıldığını hükümet bulmak zorundadır. Mağdur olanlara Yargıtay da kararı bozarak hakları iade edilmelidir. Yatay, dikey, paralel, derin, adı her neyse ama adil olmadıkları aşikâr olan bu egemen odakların hazırladıkları iddianamelerle verilen cezaların, Yargıtay sürecinde bozulmasını ve mağdur edilenlerin masumiyetinin tekrar geri iade edilmesini talep ediyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu ve vicdan sahiplerini bu ülkede yaşanan katmerli zulümlerden bir zulüm olan bu yargı katliamına karşı seslerini yükseltmelerini, yaşanan ihlallere, haksız ve hukuksuzluklara karşı dayanışmaya çağırıyoruz. Yaşanan bu adaletsizliği, yargının sıradanlaşan bu skandal karalarını kınıyor ve bundan sorumlu olan tüm erkleri âlemlerin Rabbi olan Allah`a havale ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.  (Yakup Söğüt – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir