• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
Yeşil Kartlı`ya Kötü Haber!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Genel Sağlık Sigortası (GSG) sisteminin başlayacağı yeni yıldan itibaren Yeşil Kart uygulamasına son veriliyor. Yeni sisteme geçilmesiyle genel sağlık sigortası kapsamına alınacak 9.5 milyon Yeşil Kart sahibinden en az 5 milyonun sağlık hizmeti almak için ücret ödemesi bekleniyor.

Genel Sağlık Sigortası için ödenecek primler ise Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) yapacağı gelir testiyle belirlenecek. Ancak gelir testi ve uygulama esasları ise halen belirlenmedi.

Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak Yeşil Kartlıların ödeyecekleri prim miktarları 2012`de yürürlüğe girecek yeni asgari ücret rakamlarına göre belirlenecek. Yapılacak gelir testinin ardından belirlenen rakamın aylık asgari ücretin üçte birinden az olanların primleri devlet tarafından ödenecek.

Brüt asgari ücret ile brüt asgari ücretin iki katı arasında geliri olanlar ise brüt asgari ücretin yüzde 12`si kadar prim ödeyecek.

Brüt asgari ücretin iki katından fazla geliri olanlar ise brüt asgari ücretin iki katının yüzde 12`si kadar Genel Sağlık Sigortası primi ödeyecek.

ilkha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir