• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Şırnak`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav) “ temalı Kutlu Doğum etkinliği, ilçelerden ve civar köylerden Peygamber âşıklarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Şırnak`a bağlı ilçelerden ve köylerden gelen Peygamber âşıklarının,  ellerinde tevhit bayrakları ile tekbirler getirip mevlit alanına geldikleri görülürken, alanda kadın ve erkekler için ayrı yer tahsis edildiği gözlendi.
Cumhuriyet Meydanı`nda saat 13.00`te düzenlenen Etkinlikte, katılımcılara Platform görevlileri tarafından Kutlu Doğum hatırası CD`lerin yanında gül dağıtıldı.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı programda, mevlit alanına “ Seni tanımayan Ölüdür Ya Resulullah, Seni çok seviyoruz Ya Resulullah, Kişi Sevdiği ile beraberdir “ pankartları asıldı.
Sunuculuğunu Asım Özalp`ın  yaptığı etkinlik, Gökhan Ulalı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Şırnak mevlithan grubu, Mevlid-i Şerif okudu ve okunan salavatlara katılımcılar da eşlik etti.

Daha sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları Salih Gül, Mustafa ve Bilal Dalkılıç, düet şeklinde okuduğu ‘Ya Muhammed Mustafa ‘ isimli ilahi ile meydandaki coşku doruğa çıktı.

İlahilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Molla Beşir Şimşek Türkçe yaptığı konuşmasında, “Çok değerli Peygamber Sevdalıları Şırnak halkı, şüphesiz ki bu programların yapılmasının amacı toplumumuza barışı, huzuru, kardeşliği tesis etmektir.” dedi.
Molla Şimşek, “Halkımız ve İslam coğrafyası  dert, bela ve huzursuzlukla dolmuştur. Emniyet ve huzur kalmamış, Düne kadar kardeş olan, komşu olan insanlarımız bilip bilmeden birbirine sırt çevirmiş durumda. Gençlik iffetsizlikle boğuşmaktadır. Adeta Müslümanlar karanlıklar içinde boğuşmaktadır. Herkes bütün bu sıkıntılardan kurtulmanın çaresini aramaktadır. Çareyi yanlış yerde aradığımız için bu çareler deva olmuyor. Çareyi Rabbimiz Yüce Kuranda şöyle buyuruyor; Ey Muhammed biz bu kitabı sana indirdik ki; bu Kuranla onları karanlıklardan nura çıkarmak için indirdik.” şeklinde konuştu.

Molla Beşir Şimşek`in konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçıları ilahilerini seslendirmeye devam etti. Şırnak Kutlu Doğum Etkinliği tüm coşkuyla devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir