• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Siirt`in Atabağ Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Baykan ilçesine bağlı Atabağ köyünde “eşsiz önder Hz Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinliği halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Sunuculuğunu Muhammed Tetik'in yaptığı program, Kur`an ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan mevlidin ardından köy imamı Muammer Yiğit kısa bir selamla konuşması yaptı. Hz. Muhammed(sav)`in ümmeti olmanın büyük bir şeref ve izzet olduğuna değinen Yiğit Uhud savaşındaki  okçuları örnek göstererek Allah Resülüne itaatsizliğin neye mal olduğunu anlattı ve “Eğer biz de Allah`a ve Resulüne itaatsizlik edersek biz de aynı duruma düşeriz ve Allah`tan bir tokat yeriz.” dedi.

Küçük kız çocuklarından oluşan ilahi grubunun seslendirdikleri ilahi ve ezgilerin köy halkından büyük beğeni aldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan bölge alimlerinden Osman Teyfur  ise kurtuluş ve selametin Peygambere tabi olmakla  olacağını vurgulayarak, “Bu Peygamberin izinde yürümeyenler muhakkak Şeytanın izinde yürümektedir.Bunun başka yolu yok.Allah(cc) buyuruyor ki, ‘Eğer insanlar senin çağrına uymazsa bilki onlar heva ve heveslerine tabi olmaktadır.` Şu halde iki yol vardır, ya insanlar Allah ve Resulüne tabi olurlar ya da heva ve heveslerine uyup şeytanın peşinde koşarlar. Bu dünya ve içinde bütün metalar Allah`ın yolundan uzaklaşmaya değmez. Bizden öncekiler gelip geçtiler, biz de geldik ve gideceğiz. Bu yüzden geleceğimiz için iyi bir hesap yapmalıyız.” Dedi.

Hidayet ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle halk adeta coştu. Kutlu Doğum etkinliği Abdullatif Doğan`ın yaptığı dua ile sona erdi (Muhammed Dayan. İLKHA-)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir