• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
"Ey Mısır! Rafah Sınır Kapısını Aç!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye yıllardan beri uygulanan insanlık dışı ablukanın kapı bekçiliğini yapanların duyması ve çağrılara kulak vermesi umuduyla dün (24 Nisan Cuma) akşamdan itibaren internette sosyal medya araçları vasıtasıyla bir kampanya başlatıldı. Bu amaçla yüzlerce Filistinli ve Mısırlının katılımıyla "Ey Mısır! Rafah Sınır Kapısını Aç!" anlamına gelen Arapça ibareyle bir hashtag oluşturuldu. Gittikçe yayılan ve sürekli desteğin arttığı bu hashtag vasıtasıyla Mısır yönetimine yöneltilen çağrılarda Gazze'de tedavi bekleyen binlerce hasta bulunduğu, bunların sağlıklarına kavuşabilmeleri için Gazze dışında bir hastaneye gitmeleri gerektiği hatırlatılarak onlara bu imkânın sunulması için Rafah kapısının açılması isteniyor.

Filistin İçişleri Bakanlığı'nın Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği bilgilere göre bugün itibariyle 159 günden beri Rafah sınır kapısı, sadece 5 günlük ara dışında kesintisiz bir şekilde kapalı tutuluyor.  2014 yılı içinde ise 365 günün 241 gününde yani üçte ikisinde kapalı tutuldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'deki sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra'nın Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği bilgilere göre tedavi için bölge dışına çıkmak amacıyla isimlerini bakanlıktaki listelere yazdırmış olan binlerce hasta ve yaralı var. Bunların içinde durumları çok acil olanlar da var.

Dr. El-Kudra bu konuda şu bilgileri verdi:

"Üç binden fazla hasta var. Bunların içinde şimdiye kadar çıkmış olmaları gereken, durumları erteleme kabul etmeyen çok acil tedaviye muhtaç hastalar da var. Onların Gazze'de bekletilmeleri durumlarının daha da ağırlaşmasına ve iyice çetrefil hale gelmesine yol açıyor.

Rafah sınır kapısının kapalı tutulması, Gazze bölgesinin aldığı ilaç ve tıbbi malzemelerin %30'undan tamamen yoksun kalmasına neden oldu. Bunlar işgal rejimiyle ilişkisi olmayan ülkelerden, doğrudan Rafah sınır kapısı kanalıyla giriyordu."

Artık bu kuşatmanın son bulması ve Rafah kapısının bir an önce açılması amacıyla sosyal medyada yürütülen kampanyayla Arap dünyasının her tarafından Mısır yönetimine çağrılar yapılıyor.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir