• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
İran`ı Bırak israil`e Bak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD eski Başkanı Jimmy Carter, 2008 yılında yaptığı açıklamada, İsrail’in nükleer silah deposu olduğunu ifşa ederek, İsrail’in cephaneliğindeki nükleer silah sayısının 150 olduğunu açıklamıştı. İsrail, resmen ilan edilmeyen ancak nükleer güce sahip olduğu düşünülen ülkeler arasında yer alıyor. Tahminlere göre İsrail’in yaklaşık 100-200 gelişmiş nükleer silah ve 35 adet termo nükleer silahı bulunuyor.

Buna karşılık İran’ın, sadece nükleer enerji elde etmek için olduğunu bildirdiği uranyum zenginleştirme programı var. Batılı güçler İran’ı nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçlamaya devam ederken, İsrail, 2008 yılında nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip iki adet Alman yapımı Dolphin denizaltısı aldı. İsrail, 1960’lı yıllardan bu yana nükleer silah üretme programını büyük bir gizlilik içerisinde yürütürken, bugüne kadar İsrail’in nükleer silahlarına yönelik uluslararası bir soruşturma yapılmadı. 1960’lı yılların başında ABD, İsrail’de nükleer silah çalışmaları konusunda inceleme yapılmasını istemiş ancak İsrail, incelemeyi engellemişti.

İran’ı nükleer silah üretmeye çalışmakla suçlayan ve bu nedenle savaşı bile göze alan Batılı güçlerin, Filistin’de devlet terörü estiren ve elinde yaklaşık 200 nükleer başlığı bulunan İsrail’e sessiz kalmaları dikkat çekiyor.

EN FAZLA NÜKLEER SİLAH BATILILARIN ELİNDE

Yapılan araştırmalara göre Ocak 2009 itibarıyla ABD ve Rusya’nın 5 bin 200’er nükleer savaş başlığına sahip olduğu tahmin ediliyor. Fransa’nın 300, İngiltere’nin 200 ve Çin’in yaklaşık 400 nükleer silahı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca Kuzey Kore, Hindistan ve Pakistan da nükleer silahı olan ülkeler olarak biliniyor.

İSRAİL’İN 200 NÜKLEER PATLAYICI YAKITI VAR

Resmen ilan edilmeyen ancak nükleer güce sahip olduğu düşünülen ülkeler arasında İsrail ve İran bulunuyor. Özellikle İsrail’in yaygın biçimde, büyük çapta nükleer silah gücü olduğuna inanılıyor ancak kendisi bu konuda net bir açıklama yapmıyor.

 Tahminlere göre İsrail’in yaklaşık 100-200 gelişmiş nükleer silah ve 35 adet termo nükleer silah bulunuyor. Buna karşılık İran’ın, sadece nükleer enerji elde etmek için olduğunu bildirdiği uranyum zenginleştirme programı var.

İSRAİL, NÜKLEER SAVAŞ BAŞLIKLI İKİ DENİZALTI ALDI

Batılı güçler İran’ı nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçlamaya devam ederken, İsrail, 2008 yılında nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip iki adet Alman yapımı Dolphin denizaltısı aldı. İsrail’in yeraltındaki tesislerinde gizli, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip Jericho-1 ve Jericho-2 füzelerine sahip olduğu tahmin ediliyor.

İSRAİL’İN PROGRAMINI SORUŞTURAN YOK

İsrail, 1960’lı yıllardan buyana nükleer silah üretme programını büyük bir gizlilik içerisinde yürütürken, bugüne kadar İsrail’in nükleer silahlarına yönelik uluslararası bir soruşturma yapılmadı. 1960’lı yılların başında ABD, İsrail’de nükleer silah çalışmaları konusunda inceleme yapılmasını istemiş ancak İsrail, incelemenin uluslararası bir kuruluş değil ABD tarafından ve önceden haber verilerek yapılması şartıyla izin vermişti. ABD ekiplerinin, çalışmaları engellenmesi sonucu 1969’da tamamen durduruldu.

Ayrıca İsrail’in gizli nükleer silah programını açıklayan nükleer teknisyeni Mordehay Vanunu, vatana ihanet suçundan yargılanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

JİMMY CARTER: "İSRAİL NÜKLEER SİLAH DEPOSU"

Öte yandan ABD eski Başkanı Jimmy Carter, 2008 yılında yaptığı açıklamada, İsrail’in nükleer silah kapasitesine ilişkin çarpıcı bir bilgi verdi. İsrail’in nükleer silah deposu olduğunu ileri süren Carter, İran’ın gizlice çok sayıda nükleer silah ve füze üretmesinin imkânsız olduğunu söyledi.

 İsrail’in cephaneliğindeki nükleer silah sayısının 150 olduğunu söyleyen Carter, İsrail’in Gazze Şeridi’nde uyguladığı ambargoyu "halen dünyada insan haklarına karşı işlenen en ağır suçlardan biri" olarak nitelendirmişti.İngiltere’ye göre İran
yılbaşından önce vurulacak

İngiltere Dışişleri Bakanlığı`nın üst düzey yetkilileri, İsrail`in İran`ın nükleer tesislerini yılbaşından önce ya da yeni yıl başında vuracağını iddia etti. İngiliz istihbarat yetkilileri, İsrail`in İran`ın nükleer silah geliştirmesinin önüne geçmek için hızlı hareket edeceğini, bu yıl sonunda ya da önümüzdeki yıl başında saldırıya geçeceğini savundu. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiliz hükümetinin de, İsrail`in İran`ın nükleer tesislerine karşı geç kalmadan harekete geçmesi fikrinde olduğu belirtildi.

Yeniiakit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir