• DOLAR 32.566
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2427.54
  • ...
Karadağ Cumhuriyeti`nde Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`den misafirlerin de katıldığı programda yapılan konuşmalarda Ümmetin birliğine vurgu yapıldı.  

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin 1444. yıldönümü münasebetiyle Mart ayında başlayan, Mayıs ayının ortalarına kadar devam eden Kutlu Doğum etkinliklerinin, Nisan ayı boyunca Balkan ülkelerinden Karadağ Cumhuriyetinde de düzenlendiği öğrenildi.

Karadağ İslam Birliği`nin öncülüğünde düzenlenen programlardan biri de dün (24.04.2015) Ulçin şehrinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ulçin kentinin tiyatro salonunda düzenlenen program, Karadağ Cumhuriyeti`nin tek medresesi olan Mehmet Fatih Medresesi öğrencilerinden Sanat Maksuti`nin okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı.

Daha sonra selamlama konuşması yapması için Ulçin Müftüsü Ali Bardhi sahneye davet edildi. Yaptığı kısa konuşmada programa katılan herkese teşekkür eden Bardhi, “Sayın Türkiye Diyanet temsilcisi Tevfik Yücesoy, sayın Salih Güzel, değerli misafirler! İslam Birliği adına, Müslüman vatandaşlarımız adına Hz Peygamberin Kutlu Doğum programına hoş geldiniz.” diyerek  selamladı.  

Müftü Bardhi`den sonra programa misafir olarak katılan İstanbul Sarıyer İmam Hatip Platformu Başkanı Salih Güzel de, bir konuşma yaptı.   

“Hz. Peygamber model bir insandır”

Güzel konuşmasında, Hz. Muhammed`in (sav) model bir insan olduğuna vurgu yaparak,  “Biz biliyoruz ki; Hz. Peygamber model bir insandır. O`nun peşinden giden herkes, hem dünyada hem de ahirette kazanır. Bir okul kuralım, Hz. Peygamberin peşinden giden gençlik yetişsin, insanlığı aydınlatsın, merhametle sevgiyle ve  şefkatle tüm insanlığı kuşatsın diye yola çıktık.” diyerek şehirde yaptırdıkları 150 öğrenci kapasiteli Kız İmam Hatip Lisesiyle ilgili bilgi verdi.

“Çanakkale zaferi, aynı zamanda Ümmetin zaferidir”

Güzelin konuşmasından sonra Karadağ Cumhuriyeti İslam Birliği Reisi Rıfat Feyziç, konuşmasını yapması için sahneye davet edildi.

Sözlerine salondaki misafirleri selamlayarak başlayan Feyziç, dağılan, birbirine düşen İslam Ümmetinin bir olabilmesinin yolunun, yeni bir Çanakkale ruhunun sağlanmasıyla gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Çanakkale`de kazanılan zaferin aynı zamanda ümmetin zaferi olduğunu belirten Feyziç, “Çanakkale`de İslam coğrafyasının değişik bölgelerinden gelen Müslümanların mezarları var. Bu da bize Ümmet bir olup, düşmana karşı savaştığında, zaferi elde ettiğini gösteriyor. Ne zaman ki Ümmet bilincini kaybettik, ırki ve mezhebi saiklerle hareket ettik, o günden sonra düşmana karşı hep yenildik. Şu anda İslam düşmanlarının mutfağında hazırlanan bazı ürünler, Müslüman görünümlü garsonlar aracılığıyla İslam coğrafyasında pazarlanıyor. Mesela Irak ve Suriye`de kim kime karşı savaşıyor? Biri ‘Allah`u ekber` deyip silahını ateşliyor, karşısındaki şehadet getirerek ruhunu teslim ediyor. Bu içler acısı bir durum. Sizden isteğim, içinde bulunduğumuz bu kutlu mevsimde Ümmetin birliği için dua edelim. Aramızdaki ırk ve mezhep kavgasının son bulması için hep beraber Allah`a niyazda bulunalım” diyerek salondakileri dua etmeye çağırdı.

Feyziç`in konuşmasının ardından,  İslam Birliğine bağlı Anaokulu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler,  programa renk kattı.    

Mehmet Fatih Medresesinin kız ve erkek öğrencilerinin oluşturduğu koro da   Boşnakça, Arnavutça, Türkçe ve Arapça ği ilahiler seslendirdikten sonra program, yapılan dua ile son buldu.   (Basri Özmen – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir