• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Batman Barosundan Faili Meçhul Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Avukatlar günü münasebeti ile Batman Barosu "İnsan Hakları, Faili Meçhul ve Kayıplar" konulu seminer, bugün saat 16.00 da İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü konferans solunda düzenledi.
Açılış konuşmasını Batman Baro Başkanı Yusuf Tanrısever`in yaptığı Seminerin Moderatörlüğünü Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Zeki Ekmen yaparken yazar Eşber Yağmurdereli ve Av. Nuri Mehmetoğlu`da seminere konuşmacı olarak katıldı.

Yazar Eşber Yağmurdereli yaptığı konuşmada faili meçhullerin siyaseten yapılmış olaylar olduğunu belirterek, Devletin `Terörle mücadelede yapılan her şey mübahtır` anlayışıyla faili meçhullere göz yumduğunu dile getirdi.
Yağmurdereli, devletin 90`lı yıllarda Kürtlerle uğraşmaya başladığını belirterek "Devlet kaynaklı her türlü şiddet yaşandı bu bölgede. İnsana ait en temel hak olan yaşama hakkına göz dikildi ve insanlar katledildi. Bu politikalar insana karşı politikalardır. Unutulmamalıdır ki İnsana ait değerleri savunanlar kazanacaklardır" dedi.

Faali meçhullerin Batman`ın kanayan yarası olduğunu söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Zeki Ekmen, faali meçhul cinayetlerin faillerinin hepsinin devlet arşivlerinde mevcut olduğunu söyledi. Ekmen, "Devlet bunların hepsinin isimlerini biliyor. Birebir kim ne yapmış, nerede. Ne yasadışı işe karışmış ise bunu açık açık anlatıyor. Artık kendi vicdanlarında da mahkûm oldukları için, Ayhan çarkın gibileri şu cinayetleri devlet adına işledim diye açıklamalarda bulunuyorlar." dedi.

En ufak bir şeyde insanları tutuklayan hâkim ve savcıların bu tür cinayetleri işledim diyen kişileri serbest bırakmasının acı olduğunu söyleyen Ekmen, "Bu devlette hukuk ve yargı sisteminin ne kadar kötü bir şekilde işlediğini, kamu vicdanını rahatsız ettiğini kamuoyu takdir eder." dedi.

Daha sonra sözü alan Av. Nuri Mehmetoğlu ise Faili meçhullerin sayısı konusunda bile bir mutabakatın olmadığını söyleyerek, çeşitli kaynaklardan faili meçhullerin sayısıyla ilgili bilgiler verdi.

(M. Salih Özcan -İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir