• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Batman'ın Erköklü köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Batman Köy-Der tarafından, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Batman merkeze bağlı Erköklü (Ermiye) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köylülerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, adeta bayram havasında geçti.

Sunuculuğunu Köy-Der yetkililerinden Vedat Yavuz’un yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Erköklü Köyü İmamı M. Emin Yakut, “Dünyaya 124 bin peygamber gelmiş. Dünyaya gelen her peygamber bir kavme, millete, gelmişlerdir. Tüm insanlara gelmemişlerdir. Hz Muhammed’den (sav) sonra dünyaya başka peygamber gelmemiştir. Hz Peygamber tüm âleme Peygamber olarak gönderilmiştir.” dedi.

Hz Muhammed’in (sav) tüm insanlara ışık ve nur olduğunu vurgulayan Yakut, “Peygamberimiz öyle birisiydi ki dünyaya gelmeden önce dünya karanlıktaydı. Zülüm, katliam, zina, içki, kumar ve fuhuş hat safhadaydı. İnsanlık, karanlıkta kaybolmuştu. Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya geldiğinde Allah’ın emrini tebliğ etti. Tüm insanlara Hz Muhammed ışık ve nur oldu.” şeklinde konuştu.

Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun Kürtçe mevlid okuduğu etkinlikte, İlahi Grubu ve Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Tekbir ve salavatların hiç eksilmediği etkinlikte, Batman Köy-Der Üyesi Ahmet Gürceğiz Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed’in (sav) mevlidinin her sene köylerde ve illerde kutlandığını belirten Gürceğiz, mevlidlerin gittikçe arttığını ve bunun da sevindirici olduğunu ifade etti.

Allah’ın, Hz Muhammed’den (sav) razı olduğunun altını çizen Gürceğiz, “Bizler de Peygamberin (sav) davası ve sünnetine sahip çıkalım ki, Allah, bizden de razı olsun. Ameller, Allah içinse, Allah için bir hizmet yapılırsa, Allah ve Peygamberle aramız iyiyse, Allah, hem dünyada hem de ahirette bizden razı olur inşaallah.” diye konuştu.

Katılımcılara ikramların da yapıldığı etkinlik, Ahmet Gürceğiz Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.  (M. Sait Çelik – İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir