• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
İşten çıkarılan işçiler oturma eylemi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİCLE EDAŞ’ta taşeron işçisi olarak elektrik arıza, kaçak, açma ve kesme elemanı olarak çalışan yaklaşık 39 kişi, işçi fazlalığı gerekçesiyle kendilerine verilen dilekçeyle işten çıkarıldıklarını iddia ederek DİCLE EDAŞ İl Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

Yaşanan duruma tepki gösteren 39 işçi, saat 13.30’da DİCLE EDAŞ İl Müdürlüğüne yürüyerek oturma eylemi yaptı. 

İşçiler, sık sık “Vur vur inlesin, DİCLE EDAŞ dinlesin”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” Kürtçe ve Türkçe olarak slogan atarak işten çıkarmalara tepki gösterdi.

Eylemcilerin eylemine destek veren TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, işçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Öncü, “Bugün burada olmamızın nedeni, işçi kıyımıyla ilgilidir. Şubemizin sorumluluk alanını oluşturan DİCLE EDAŞ ve bağlı illerde toplamda 210 çalışan arkadaşımızın bugün itibariyle işlerine son verildiği tebligatı yapıldı. Şunu unutmasınlar ki, insanlık tarihinde zulüm, haksızlık ve hukuksuzluk ilelebet devam etmemiştir ve etmeyecektir.” dedi.

Bir gerekçe gösterilmeden işçilerin işten çıkarılamayacağını dile getiren Öncü, “Bu insanlar bu zulme dur diyecek kadar onurlu, haysiyetli ve direngendirler. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 210 insanı siz kapının önüne koyamazsınız. Bunların bütün varlık nedeni paradan başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından işçiler, 10 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından grup sessizce dağıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir