• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Hür Aday Oğuz, STK`ları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel seçimlerin yaklaşması nedeni ile seçim çalışmalarına hız veren Bağımsız aday Mehmet Mehdi Oğuz beraberinde bulunan HÜDA PAR Van il başkanı ve yönetim kurulundan oluşan bir heyetle Gökkuşağı Derneği ve İlim Yayma Cemiyetini ziyaret ederek dua ve destek talebinde bulundu.

Ziyaretlerde Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Oğuz bu süreçte islami muhalefet için, barış kardeşlik için, Kürdistan için söyleyecek sözlerinin olduğuna vurgu yaptı.

“Yapılacak yeni Anayasanın İslami ve insani olması için katkıda bulunmak istiyoruz
Yeni Anayasa'nın İslami ve insani olması için önerilerinin olduğunu söyleyen Oğuz, "Türkiye kritik bir eşikten geçmektedir. Seçimler sonrası çıkacak tabloya göre, yeni bir anayasanın yapılması kuvvetle muhtemeldir. Bizler bu süreçte anayasanın İslami ve insani kurallar çerçevesinde hazırlanmasına katkıda bulunmak, İslami kesimin sesi olmak için somut öneriler hazırladık.” diye konuştu.

Kürt meselesinin çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden Oğuz, "Kürt meselesinin çözümü için, geçmiş günlerde yapılan Kürt sorununa İslami Çözüm Çalıştayı ile somut çözüm önerileri ortaya konulmuştur. Bunun Mecliste uygulanması için çalışacağız." dedi.

Müslümanlar bu bölgenin sahipleridirler`
Oğuz, "Barış ve kardeşliğimizi ilerletecek ciddi projelerimiz vardır. Bu halkın mayasında İslam vardır. Müslümanlar bu bölgenin sahipleridirler. Atalarımızdan İslam diyarı olarak devraldığımız bu topraklarda, İslami yaşam da ilelebet yaşayacaktır. İslam dışı bir proje bu topraklarda tutmaz. Biz bu ilkeler doğrultusunda muhalefet görevimizi görüp, doğruları ortaya koyacağız. Ancak şunu da söylemekte fayda var, bizler bir partiye veya iktidara değil, bizatihi sisteme muhalefet edeceğiz. Sistemi İslami ve insani ölçülerde değiştirmeye çalışan kim varsa destek vereceğiz. Ancak sistemin yanlışlarının yanında durana ise muhalefet edip, yanlışından çevirmeye çalışacağız. Bunun için de siz kardeşlerimizden destek istiyoruz." Şeklinde konuştu.

Ziyaret karşılıklı temennilerle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir