• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
"Li gor şahidan şehîda mewlûda pîroz Yildiz Araz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde faaliyette bulunan Çermik Köprü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köprü-Der), Adana’da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetici ve üyelerine verilen 115 yıllık hapis cezasını yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

“İslami derneklerin yasal alanda dahi çalışmasını istemiyorlar”

Köprü Der adına basın açıklamasını yapan dernek sekreteri İdris Kaçmaz, “Adana İslami STK yönetici ve üyeleri, mazlumlara, mustazaflara, yetimlere ve fakirlere sahip çıkmış; cehaletle, ihtilaflarla, ahlaksızlıkla ve hukuksuzlukla mücadele etmeyi kendilerine görev bilmiş, bu kapsamda düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleri ve hayır çalışmalarıyla Adana halkının gönlüne taht kurmuştur. Fakat karanlık eller ve derin yapılar, özellikle yıllardan beri Adana bölgesi başta olmak üzere, bu toplumun cehaletini, fakirliğini istiyor ve onlara zulüm ederek sindirmeye çalışıyorlar. İslami ve insani faaliyet gösteren dernekleri yasal alanda dahi çalışmasını istemiyorlar.” dedi.

İnsani hak ve hürriyetlerin, düşünce özgürlüğünün savunulduğu, sivil anayasanın hazırlandığı böyle bir zamanda, söz konusu dindar camialar olunca hukukun farklı işlediğini ifade eden Kaçmaz, “Bu, dindar insanlar açısından 28 Şubat ve zihniyetinin devam ettiğini ve bunların iş başında olduğunu göstermektedir. Biz Köprü-Der olarak ve bize gönül vermiş halkımız adına, bu kararı kınıyoruz. İslami duyarlılığı olan derneklerin yanında olduğumuzu, bir kez daha kamuoyunun önünde belirtmek istiyoruz. İslami STK’lara ceza verilmesinde etki ve yetkisi olduğu halde bu zulme seyirci kalanları mazlum ve mustazafların Rabbi olan Allah’a havale ediyor, bu hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Verilen cezalar komik gerekçelere dayanıyor”

Verilen cezaların komik gerekçelere dayandırıldığını söyleyen Kaçmaz, “Komik gerekçeler ise şöyle; Kutlu Doğum programları düzenlemek, üye ve gönüllerini pikniğe götürmek, futbol turnuvası düzenlemek, fakir ailelere yardım etmek, evinde yasal olan İnzar Dergisi ve ekini bulundurmak, Kerbela programı düzenlemek, evinde bandrollü siyer kitabını bulundurmak, basın açıklamaları yapmak ve hasta ziyaretleri yapmak. Toplumun huzur ve barışını koruyan, Müslüman halkın bağrında yeşermiş, halkın yakından tanıdığı, Müslüman halkın umutlarını bağladığı Adana’daki STK yönetici üye ve gönüllülerine elle tutulur hiçbir somut delile dayanmadan, hukuki gerekçelerden yoksun bir şekilde basit gerekçelerle 24 kişiye toplamda 115 yıl hapis cezası verilmesini kınıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada son olarak, “Verilen cezaları, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Cumartesi günü 13.30’da AZC Plaza önünde kitlesel basın açıklamasıyla kınayacak. Köprü-Der olarak duyarlı halkımızı basın açıklamasına destek vermeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Mehmet Akarsu–İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir