• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Erzurum`da ulaşıma kar engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum`da aniden bastıran kar yağışı ve tipi sonucu Aşkale-Tercan karayolunun 10. kilometresindeki Tepebaşı mevkisinde tır ve kamyonlardan oluşan 20 araç, yolda mahsur kaldı.

Araçlarda bulunanların ihbarı sonucu bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri, söz konusu mevkide kar temizleme çalışmasına başladı.

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin bölgede çalıştığını, Aşkale-Tercan karayolunun 10. kilometresinde ulaşımın tek şeritten sağlandığını söyledi.

Ulaşımda kısa süreli aksamanın yaşandığını vurgulayan Altıok, ``Aşkale-Tercan karayolu Tepebaşı mevkisinde zincir kullanmayan tırlardan dolayı yolda kısa süreli bir kapanma meydana geldi. Şu anda ekiplerimiz söz konusu mevkide çalışıyor. Yolumuz tek şeritten açık. Küçük araç ve otobüsler buradan geçiş yapabiliyor. Kurbanlık taşıyan tırlar Tercan tarafında bekliyor. Merkezden iki ekip daha bölgeye sevk edildi`` diye konuştu.

Altıok, ulaşımda yaşanan sorunun yol açtığı kaza ya da yaralanmayla ilgili herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını, buzlanma nedeniyle yoldan çıkan araçların çekiciler vasıtasıyla kurtarılacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir