• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Kızıltepe muhtarlar derneği seçime gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen ve divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav'ın yaptığı olağan kongrede aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Muhtarlar federasyonu başkanlığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu teşkilat başkanlığı görevlerini de yürüten Kızıltepe Muhtarlar Derneği başkanı Hatip Şeran Tek liste ile gidilen seçimde 7. kez başkanlık görevine getirilmiş oldu.

Genel kurul tarafından yeniden başkanlığa getirilen Şeran, 3 yıl daha bu görevi yürütecek.

Genel kurul sonrası üyelere teşekkür konuşması yapan Şeran, sadece Kızıltepe Muhtarlar derneği değil Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonundaki görevleri nedeniyle ülkenin gündemini işgal eden konulara da el attıklarını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede olsun, barış süreci olsun, birçok konuda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şeran, "Kızıltepe’de uyuşturucu ile mücadele amacıyla spor müsabakaları düzenledik, her ay bir ilde yaptığımız Konfederasyon toplantılarının 9 tanesini barış sürecine ayırdık. Son Erzurum toplantısında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile barış sürecini konuştuk. Bu konudaki endişelerimizi iletip bir an önce sonuçlanmasını talep ettik. Muhtarların sorunlarını ilettik. Belediyeler kanununda düzeltme istedik, 1924 Anayasasından kalma köy ve mahalle kanunun günün şartlarına uygun hale getirilmesini talep ettik, muhtarların ödenek, sosyal haklar ve özlük hakları ile ilgili temaslarımız ve takibimiz sürüyor. Bugün Türkiye’de muhtarlar konuşuluyorsa, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan muhtarları muhatap alıyorsa bu birlikteliğin aynı çatı altında toplanmamızın konfederasyon olarak birlikte hareket etmemizin bir neticesidir.” ifadelerini kullandı.

Şeran son olarak, kendisini yeniden başkanlığa layık gören genel kurul üyelerine teşekkür ederek yönetim olarak hizmetlerini sürdüreceklerini söyledi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir