• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Elektrik kontağı marketi küle çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesinin  İpek Mahallesinde bulunan Suriyeli mülteci Muhammed Faiz Muhammed`in (58) işlettiği market, dün gece saat 03.00 sıralarında elektrik kontağından alev aldı.

Evi işyerine yakın olan Suriyeli mülteci, dükkandan dumanların yükseldiğini görünce olay yerine koştu. Çaresiz bir şekilde dükkanın yanmasını izleyen Suriyeli mülteci, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri,   yangına müdahele ederek söndürdü. Çıkan yangın sonucu yaklaşık 50 bin TL zarar meydana geldiği belirtildi.

Suriyeli mülteci Muhammed Faiz, “Gece Saat 02.00`ye kadar dükkandaydım. İşyerimi kapatıp eve gittim. Evim işyerimin arka kısmında bulunuyor. Bir saat sonra dükkandan dumanların yükseldiğini gördüm. Koşup geldim ama, yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Alevler her yeri sarmıştı. Ben de çaresizce işyerimin yandığını izliyordum. Çevredekilerin haber vermesi üzerine itfaiye gelip müdahale etti. Ama dükkanda hiçbir şey kalmadı. Yaklaşık 50 bin TL zararım oldu. Ama Allah`a şükür, Rabbim bize vermişti bizden aldı. Biz ecrimizi Allah`tan bekliyoruz.” dedi.

Dört yıl önce  başlayan iç savaş nedeniyle Suriye`nin Halep kentinden kaçarak eşi ve 7 çocuğuyla beraber Türkiye`ye geçiş yaptıktan sonra Mardin`in Kızıltepe ilçesine yerleşen Muhammed Faiz Muhammed, yaklaşık 7 ay ailesinin geçimini sağlamak için Kızıltepe`deki akrabalarının yardımıyla market açmıştı. (Mehmet Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir