• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
İskenderun`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İskenderun Şubesi “Peygamberimiz Hz. Muhammed`e (sav) Sevgi Programı” adlı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sakarya Mahallesi Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen etkinlik saat 20.30`da başladı. Etkinliğe İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Siyasi Parti temsilcileri ve birçok STK yetkilileri de katıldılar.

Etkinlik Fatih İmdat`ın Kur`an- Kerim tilaveti ile başladı. Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut açılış ve selamlama konuşmasını yaptı. Küçük kız grubunun sergilediği semazen gösterimi etkinlikte duygulu anlar yaşattı.

Daha sora günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Emekli Müftü Abdullah Cihangir, Peygamber Efendimiz (sav)`in hayatından kesitler sunarak nasıl bir ders çıkarmamız gerektiğinin üzerinde durdu.

Müslümanlar olarak hedeflerimiz büyük tutmamız gerektiğini söyleyen Cihangir, “Anne ve babalara çok iş düşüyor. Evlatlarımız Kur`an ve Siyerden habersiz yaşıyor. Onların ileri hayatlarına daha çok maddi gözüyle bakıyoruz. Bu düşüncelerden bir an önce sıyrılmamız gerekiyor. Hem maddi hem de manevi hayatımızı düzene sokmamız lazım. Bu da ancak Allah Resulü (sav)`nü hakkıyla yaşamaktan geçer” dedi.

Etkinlik Mustafa Özcan Güneşdoğdu`nun seslendirdiği ilahilerle son buldu. (Fikret Kavgalı-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir