• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Su sorununu hortumlarla çözmeye çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kâhta ilçesine bağlı 130 haneli Yelkovan (Hemzeyin) köyünde suların düzensiz akması köylüleri çileden çıkardı. Köy halkı köye bir kilometre uzaklıkta bulunan sondajdan kendi imkânlarıyla köy içine hortum çekerek su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Bu durumdan şikâyetçi olduklarını söyleyen köy halkı, “Seçim zamanı geldiğinde gelip oy istiyorlar. Sıkıntılarımızı söylüyoruz. Halledeceklerini söylüyorlar. Ama seçim bittiğinde bizi unutuyorlar, bir daha da buralara uğramıyorlar. Önümüzde bir seçim daha var, onlara sesleniyoruz; bu köye gelmesinler artık verilen sözlerden bıktık. Bize söz vermesinler bizim bu mağduriyetimizi gidersinler. Yakın bir zamanda köyde düğün olacak ama köyde su yok. Ramazan ayına az kaldı. Geçen sene zaten oruçta perişan olduk. Bu sene de oruç ayında perişan olmak istemiyoruz. Son olarak Recep suyu denilen şebeke suyu, tüm çevre köylere dağıtılmasına rağmen son bir yıldır köyümüze ayda bir veya iki ayda bir zar zor gelmektedir. Bunun nedenini sorduğumuzda teknik arızalardan kaynaklandığını söylüyorlar." dedi.

Köy sakinlerinden Hasan Akdoğan, “Yazın bu suyumuz gelmedi. Geçen sene Ramazan ayında da susuz kaldık. 8 aydır bekliyoruz suyumuz gelmiyor.  Bir tane sondajımız vardı, Kahta`ya gidip hortum aldık bu hortumlarla köye su çekiyoruz. Ancak bu su 10 eve yeterlidir. Köy 130 haneli bir köydür. Geri kalan evler ihtiyacını nasıl giderecek.  Muhtara söylüyoruz bin dereden su getiriyor, çare yok, yukarıda borular patlamış bu türden bahaneler dile getiriliyor.  Siyasetçilere söylüyoruz onların da umurlarında değil. Yani köy 130 hanedir. Ama susuzdur.” dedi.

Akdoğan, “Şuan da suyumuz yok. Ama seçim zamanı olduğunda oy istiyorlar. Defalarca kendilerine söyledik.  Vallahi Ramazan ayında susuzluktan kupkuru olduk. Kendi imkânlarımızla köye çekmeye çalıştığımız bu üstü açık suyu içiyoruz. Kendi imkânlarımızla birkaç eve su çekmeye çalıştık. Ya diğer evler ne yapacak, motoru olmayan ne yapacak, tankeri olmayan ne yapacak, kuyusu olmayan ne yapacak.” diye sordu.

Su sıkıntısını dile getiren köy sakinlerinden Hacı Ramazan Akdoğan , “Recep suyu köylere gelmiş. Bu suyu da doğru düzgün içmedik. Bırakıyorlar biraz zaman geçiyor, sonra da kesiliyor. Diyorlar borular çürümüş, patlamış biz anlamıyoruz bu borular nasıl patlıyor kısa bir zamanda nasıl çürüyor.” ifadelerini kullandı.

Hayvanların bile hastalandığı suya mecbur bırakıldıklarını ifade eden Mehmet Akdoğan ise, “Doğal olan bir suyu köyü götürmeye çalışıyoruz ve bu suyu da içeceğiz. Götürdüğümüz bu su ise üzeri açık ve etrafında hayvan pisliği var. Biz bu suyu içeceğiz. Bütün yetkililere sesleniyoruz. Hayvanların hastalandığı bu suyu biz mecburen içeceğiz.” dedi.   (Mehmet Eren - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir